Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diverse teststraten dicht om verwachte zware sneeuwval

Diverse teststraten dicht om verwachte zware sneeuwval

OPMEER (ANP) - Vanwege de verwachte zware sneeuwval gaan zondag uit voorzorg steeds meer corona-teststraten dicht. GGD Hollands Noorden, GGD Rijnmond en GGD West-Brabant sluiten de teststraten en GGD Noord- en Oost-Gelderland de vaccinatielocaties.

In Hollands Noorden gaat het om de teststraten in Opmeer, Heerhugowaard en Bovenkarspel. De overige teststraten zijn beperkt open, aldus de GGD. Mensen die een afspraak hebben staan voor zondag worden door de GGD geïnformeerd. De vaccinatielocatie in Alkmaar blijft in principe dit weekend open. Er zijn voorzieningen getroffen tegen slecht weer, aldus de GGD. Mensen die zondag toch niet willen komen, kunnen een nieuwe afspraak maken.

In West-Brabant blijft de teststraat in Bergen op Zoom dicht. De GGD doet dit omdat er dan binnen meer wachtruimte gemaakt kan worden voor ouderen die komen voor een vaccinatie. Mensen die komend weekend liever niet gevaccineerd willen worden, kunnen de afspraak verzetten. De testlocaties Roosendaal en Raamsdonksveer zijn in het weekend ook gesloten. Dit heeft te maken met de afgenomen vraag naar testen.

GGD Noord- en Oost-Gelderland houdt de vaccinatielocaties in Doetinchem en Apeldoorn dicht. "De veiligheid van onze kwetsbare bezoekers op leeftijd en ons personeel staat voorop", aldus de GGD.

Mensen die een afspraak hadden in Doetinchem, kunnen daar een week later met hun afspraakbewijs van 7 februari terecht. Dat geldt ook voor de senioren die zich zondag in Apeldoorn zouden melden, aldus de GGD.

In de regio Rotterdam-Rijnmond blijven bijna alle testlocaties zondag en maandag dicht vanwege het verwachte winterse weer. Alleen de locaties bij Ahoy en Rotterdam The Hague Airport blijven open. Het vliegveld van Rotterdam is vooralsnog de enige vaccinatielocatie in de regio. Die inentingen gaan gewoon door.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In de Meezenbroekstraat in Rotterdam-Beverwaard heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gemeld.

2 uur geleden
Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

4 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

5 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

8 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

8 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

8 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

9 uur geleden