Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit weekend erg veel drukte op de wegen naar de wintersport

Dit weekend erg veel drukte op de wegen naar de wintersport

DEN HAAG (ANP) - Wie dit weekend met de auto richting wintersportlanden rijdt, moet rekening houden met lange files. Die beginnen al in Zuid-Duitsland. De deelstaat Beieren krijgt vakantie en dat valt samen met het carnavalsweekend. In Nederland begint voor scholen in de regio’s Midden en Zuid de voorjaarsvakantie.

De ANWB denkt dat het zaterdagmiddag heel erg druk wordt op de Duitse wegen. In de Franse Alpen is het dan ook nog eens de drukste dag van het hele wintersportseizoen, met een piek tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Veel vertraging ook in Oostenrijk, en op de routes naar de skigebieden zal het verkeer op veel plaatsen vastlopen, denkt de ANWB. Later zaterdagmiddag neemt die drukte af.

In Nederland verwacht de verkeersdienst komend weekend weinig problemen. In het zuiden zijn veel stadscentra lastig bereikbaar vanwege de carnavalsoptochten. In Amsterdam begint zaterdag de Huishoudbeurs in de RAI en in Utrecht is dit weekend de Motorbeurs in de Jaarbeurs.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Oproep aan artsen: alleen zorg verlenen met juiste bescherming

UTRECHT (ANP) - Artsen en andere hulpverleners moeten denken om hun eigen gezondheid en alleen met de juiste beschermingsmiddelen hun werk doen met (mogelijke) coronapatiënten. De risico's op besmetting met het coronavirus zijn op dit moment te groot voor hulpverleners, stelt artsenfederatie KNMG, die inhaakt op de huidige schaarste in bijvoorbeeld mondkapjes.

26 minuten geleden
Matrasfabrikanten gaan oude matrassen inzamelen

DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten van matrassen gaan vanaf volgend jaar oude matrassen inzamelen. Minister Stientje van Veldhoven (Milieu) heeft hierover een akkoord bereikt met de producenten.

1 uur geleden
Grapperhaus wil advertenties voor thuisseks offline halen

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) is druk bezig om websites die adverteren voor thuisseks offline te halen. Dit doet hij samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van berichtgeving in De Telegaaf.

2 uur geleden
Netwerkoperators boos over brandstichting zendmasten

NAARDEN (ANP) - Vereniging Monet heeft afgelopen week aangifte gedaan van vier brandstichtingen in zendmasten voor de mobiele netwerken. Bij de antennes in Liessel, Beesd, Rotterdam en Nuenen is de bekabeling door het vuur zwaar beschadigd, zegt directeur Rob Bongelaar van Monet, dat namens de mobiele netwerkoperators KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo de plaatsing van antennes afstemt met overheden.

3 uur geleden
Veiligheidsregio: Duitsers blijven massaal thuis

VENLO (ANP) - Duitse kooptoeristen zijn vrijdag massaal thuis gebleven. Dat constateert de Veiligheidsregio Limburg Noord vrijdagmiddag. De Duitsers reageren volgens de veiligheidsregio goed op een oproep om thuis te blijven en niet over de grens inkopen te gaan doen.

3 uur geleden
Dichter Hans Verhagen op 81-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - Dichter Hans Verhagen is vrijdag in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat meldt uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Verhagen was 81 jaar.

3 uur geleden
Zorgen bij boswachters Gooi om verstoren dierenrust

HILVERSUM (ANP) - De boswachters van het Goois Natuurreservaat zien een toenemende verstoring van de dieren door de drukte in de natuurgebieden. Veel mensen gaan de paden af en dat is niet wat de natuurbeschermers willen, omdat juist nu het broedseizoen begint. "Het is belangrijk dat mensen op de paden blijven. Juist nu", luidt hun noodkreet.

4 uur geleden