Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit jaar op 34 trajecten dagen geen trein vanwege werkzaamheden

Dit jaar op 34 trajecten dagen geen trein vanwege werkzaamheden

UTRECHT (ANP) - Op meerdere treintrajecten werkt ProRail dit jaar aan het spoor en zullen reizigers daar hinder van ondervinden. Op een aantal trajecten kunnen dan drie dagen of langer geen treinen rijden. ProRail meldt vrijdag dat het gaat om 34 zogenoemde grote buitendienststellingen.

Het werk is noodzakelijk "om het spoor veilig en betrouwbaar te houden en om vernieuwingen door te voeren met het oog op de toekomst", zo schrijft het bedrijf op de website. Ook werkt ProRail aan tientallen andere klussen die korter duren, "zodat reizigers maar twee dagen of korter zijn aangewezen op vervangend vervoer".

Het traject tussen Landgraaf en Heerlen in Heerlen (het spoor wordt daar verdubbeld) is tussen 5 maart en 9 mei 64 dagen achter elkaar afgesloten. Dat dat zolang duurt "komt ook doordat ProRail rekening moet houden met omwonenden", aldus het bedrijf.

Hinder

"Bouwen gaat helaas ook niet zonder hinder voor de omgeving. Daarin moeten we dus evenwicht zoeken. In dit geval betekent dat dat we hier juist voornamelijk overdag werken en dat de aannemer gebruikmaakt van machines die minder herrie maken. Anders is het echt niet te doen voor mensen die dichtbij het spoor wonen", zegt Riet Schroven, directeur Projecten bij ProRail, op de site.

Ook bijvoorbeeld tussen Culemborg en Geldermalsen wordt gewerkt. Daar wordt slappe grond onder het spoor vervangen door een stevige funderingslaag en het spoor vernieuwd zodat een snelheidsbeperking bij Culemborg kan worden opgeheven. Dit werk wordt verdeeld over twee periodes: een van zes dagen (28 april tot en met 4 mei) en een van 23 dagen (14 juli tot en met 6 augustus). Tussen Eindhoven en Venlo wordt ook gewerkt. Daar wordt het spoor vernieuwd en een tunnel aangelegd, van 23 oktober tot 2 november.

Meer uit Binnenland

Vrijwilligers ontdoen stranden van 5500 kilo afval

DEN HAAG (ANP) - Vrijwilligers hebben zondag in totaal zo'n 5500 kilo aan afval opgeruimd langs de Nederlandse en Belgische kust. In Zandvoort werd de grootste berg zwerfvuil van het strand verwijderd tijdens de zogeheten Eneco Clean Beach Cup, meldt de organisatie. "Het publiek heeft hier maar liefst 850 kilo afval bij elkaar geraapt." Dat was net iets meer dan op hoofdlocatie Scheveningen, waar de deelnemers 800 kilo aan troep verzamelden.

6 minuten geleden
Vliegtuig naar Canada keert om vanwege agressieve passagier

SCHIPHOL (ANP) - Een KLM-vliegtuig met Canada als bestemming is zondag teruggekeerd naar Schiphol, omdat een passagier zich agressief gedroeg. De man is op de luchthaven aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

2 uur geleden
ProRail positief over spoorherstel Brabant, dassen lijken verkast

ESCH (ANP) - Spoorbeheerder ProRail is "een flink stuk opgeschoten" met de werkzaamheden aan het spoor bij het Brabantse Esch, waar al dagen geen treinen kunnen rijden doordat dassen er een burcht hebben gegraven. "Ze hadden behoorlijk huisgehouden, er zijn ongeveer 25 pijpen aangetroffen, zoals je de gangen noemt", vertelt een woordvoerder van ProRail.

2 uur geleden
Vier Nederlanders omgekomen op snelweg Duitsland

KLEEF (ANP) - Op de A3 bij Elten tussen de Duitse plaatsen Kleef en Emmerik vlak bij de grens met Nederland zijn zondagochtend vier Nederlanders om het leven gekomen bij een ongeluk met twee auto's, bevestigt de Duitse politie. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw.

2 uur geleden
Zes politiemedewerkers buiten functie om ongepaste uitlatingen

APELDOORN (ANP) - De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. Ze hadden in een filmpje dat rondgaat op sociale media vanuit een voertuig in Parijs "zich zeer ongepast" uitgesproken over wat ze in hun omgeving zagen. Ook is een onderzoek gestart naar de uitlatingen en de betrokkenheid van de medewerkers, meldt de politie zondag.

7 uur geleden
Dronken Tilburger springt op politieauto en bijt agent

TILBURG (ANP) - Een dronken 49-jarige Tilburger heeft zondagochtend vroeg in zijn woonplaats op de voorruit en het dak van een politieauto staan springen. Ook beet hij bij zijn aanhouding een agent in de hand, meldt de politie.

9 uur geleden
Laatste klimaatactivist XR op vrije voeten

EINDHOVEN (ANP) - De laatste activist die zaterdag bij de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) werd aangehouden op Eindhoven Airport en nog vastzat, is in de avond weer vrijgelaten, meldt de Koninklijke Marechaussee zondag. De marechaussee hield in totaal 104 mensen van de klimaatactiegroep aan omdat ze zich op verboden terrein begaven.

10 uur geleden