Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit jaar al meer dan miljoen occasions verkocht bij autobedrijven

Dit jaar al meer dan miljoen occasions verkocht bij autobedrijven

BUNNIK (ANP) - Autobedrijven verkochten in de eerste drie kwartalen van dit jaar bij elkaar al meer dan 1 miljoen occasions. Daarmee ligt de verkoop van tweedehands auto's door de vakhandel zo'n 5,5 procent boven het niveau van een jaar eerder, becijferen branchevereniging BOVAG en databureau RDC. Het is voor het eerst dat er voor oktober door garagebedrijven al meer dan 1 miljoen gebruikte auto's werden verhandeld. Daartegenover staat wel dat het aantal verkochte occasions door particulieren onderling minder werd.

Van alle verkochte occasions door de vakhandel ging het in de meeste gevallen om een benzineauto. Dan gaat het om ruim 8 op de 10 verkochte auto's. Verder zijn auto's die zijn uitgerust met een dieselmotor goed voor 10 procent van de markt. Bij de elektrische auto's steeg het aantal verkochte occasions tot 23.000. Dat waren er in dezelfde periode een jaar eerder nog 9400. Ook de verkoop van plug-in hybride auto's nam toe, naar 25.000 van 15.000 een jaar eerder.

Dat de occasionmarkt aantrekt heeft volgens BOVAG en RDC in meerdere opzichten te maken met de coronacrisis. Sinds de uitbraak van het virus willen mensen liever met de auto dan met het openbaar vervoer reizen. Daarnaast spelen de chiptekorten een rol. Dat zorgt voor vertraging bij de levering van nieuwe auto's, waarbij een occasion dan als goed alternatief wordt gezien. De verwachting is dat de chiptekorten nog wel enige tijd zullen aanhouden, wat de verkoop van occasions "in de kaart speelt", aldus BOVAG en RDC.

De verkoop van tweedehands auto's zonder tussenkomst van de vakhandel nam de afgelopen kwartalen wel af. De 515.000 door particulieren onderling verhandelde auto's betekende een daling van bijna 9 procent in vergelijking met de periode januari tot en met september vorig jaar. Dealers presteerden daartegenover met een marktaandeel van 26,5 procent beter dan ooit. Tien jaar geleden was het aandeel van de vakdealers steevast rond de 20 procent.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

2 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

7 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geƫindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

17 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariƫrs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

18 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

19 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

19 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

22 uur geleden