Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney World Orlando verplicht vaccinatie personeel niet meer

Disney World Orlando verplicht vaccinatie personeel niet meer

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Walt Disney World in Orlando (Florida) verplicht werknemers niet meer om gevaccineerd te zijn. Dat bevestigde het concern na berichtgeving door het lokale tv-station Fox 35. De stap van Disney komt op het moment dat de Amerikaanse president Joe Biden juist van bedrijven met meer dan honderd werknemers eist dat personeel is gevaccineerd of wekelijks wordt getest.

Disney verplichte eerder zijn werknemers zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. De onderneming meldde in een email dat deze aanpak "de juiste is geweest", gelet op de veiligheid en het welzijn van gasten en werknemers. Circa 90 procent van de personeelsleden zou aantoonbaar gevaccineerd zijn. Personeel dat niet is ingeënt, moet mondkapjes dragen en afstand houden, meldde Fox 35.

Het besluit van Disney volgt enkele dagen nadat gouverneur Ron DeSantis van Florida wetgeving had ondertekend die Covid-vaccinverplichtingen door werkgevers beperkt. DeSantis is vanaf het begin van de pandemie fel gekant geweest tegen vaccin- en mondkapjesverplichtingen.

Bestuurders van Walt Disney hebben samen met die van andere bedrijven vorige maand een ontmoeting gehad met ambtenaren van het Witte Huis. Daarbij is gesproken over het vaccinatieplan van president Joe Biden voor werknemers in de private sector. De bedrijven wezen daarbij op de groeiende bezorgdheid over het vinden van geschikt personeel. Een vaccinatieplicht zou om die reden ook de problemen in de toeleveringsketen kunnen verergeren.

Meer uit Financieel

Nederlandse bedrijven weer naar EK na boycot WK in Qatar

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven zijn dit jaar weer volop aanwezig bij het EK in Duitsland. Na de beslissing in 2022 om het WK in Qatar te laten schieten, reizen vaste KNVB-sponsors als ING en Albert Heijn dit jaar weer met zakelijke relaties af naar de wedstrijden van Oranje.

55 minuten geleden
Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

6 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

8 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

8 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

9 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

10 uur geleden
ACM mist middelen om te handhaven op postmarkt, zegt bestuurslid

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het lastig om in de gaten te houden of PostNL wel goed de post bezorgt. De toezichthouder zegt signalen te ontvangen over de slechte kwaliteit bij aangetekende post. Ook zijn er klachten dat postbezorgers van PostNL niet de verplichte vijf dagen per week langskomen. Maar goede middelen om een goede postbezorging af te dwingen, heeft de ACM volgens bestuurslid Manon Leijten niet.

11 uur geleden