Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney World Orlando verplicht vaccinatie personeel niet meer

Disney World Orlando verplicht vaccinatie personeel niet meer

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Walt Disney World in Orlando (Florida) verplicht werknemers niet meer om gevaccineerd te zijn. Dat bevestigde het concern na berichtgeving door het lokale tv-station Fox 35. De stap van Disney komt op het moment dat de Amerikaanse president Joe Biden juist van bedrijven met meer dan honderd werknemers eist dat personeel is gevaccineerd of wekelijks wordt getest.

Disney verplichte eerder zijn werknemers zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. De onderneming meldde in een email dat deze aanpak "de juiste is geweest", gelet op de veiligheid en het welzijn van gasten en werknemers. Circa 90 procent van de personeelsleden zou aantoonbaar gevaccineerd zijn. Personeel dat niet is ingeënt, moet mondkapjes dragen en afstand houden, meldde Fox 35.

Het besluit van Disney volgt enkele dagen nadat gouverneur Ron DeSantis van Florida wetgeving had ondertekend die Covid-vaccinverplichtingen door werkgevers beperkt. DeSantis is vanaf het begin van de pandemie fel gekant geweest tegen vaccin- en mondkapjesverplichtingen.

Bestuurders van Walt Disney hebben samen met die van andere bedrijven vorige maand een ontmoeting gehad met ambtenaren van het Witte Huis. Daarbij is gesproken over het vaccinatieplan van president Joe Biden voor werknemers in de private sector. De bedrijven wezen daarbij op de groeiende bezorgdheid over het vinden van geschikt personeel. Een vaccinatieplicht zou om die reden ook de problemen in de toeleveringsketen kunnen verergeren.

Meer uit Financieel

FTX-oprichter ook verdacht van omkoping Chinese beambten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft er nog een aanklacht bij gekregen. Openbaar aanklagers in New York betichten hem er nu ook van Chinese overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht.

11 minuten geleden
Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

38 minuten geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

59 minuten geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

1 uur geleden
AFM: niet alle fondsen duidelijk over gevolgen pensioenverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal pensioenfondsen heeft vorig jaar onvolledige informatie gegeven over de gevolgen van de verhoging van de pensioenen die ze doorvoerden. Ze belichtten daarbij vooral de voordelen van de indexatie en waren minder duidelijk over de nadelen, concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek.

1 uur geleden
Licht verlies op Amsterdamse beurs, Prosus grootste winnaar

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies gesloten, waarbij beleggers richting zoeken nu het onduidelijk is welke kant het rentebeleid van centrale banken opgaat. Techinvesteerder Prosus was van de AEX-bedrijven de grootste winnaar. Betalingsverwerker Adyen en chipmachinefabrikant ASML stonden juist onderaan in de hoofdgraadmeter.

2 uur geleden
Gemeenten: goed dat er eindelijk statiegeld op blik komt

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat er eindelijk per 1 april statiegeld op blikjes bier, frisdrank en andere dranken wordt ingevoerd. Volgens een woordvoerder van de VNG is daar de afgelopen jaren stevig voor gelobbyd omdat een groot deel van het zwerfafval op straat en in de natuur uit blikjes bestaat.

3 uur geleden