Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney straalt op Wall Street

Disney straalt op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine uitslagen het weekend ingegaan. Beleggers wachten nog altijd op overeenstemming in Washington over een nieuw steunpakket om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Verder blijven de moeizame onderhandelingen rond de brexit voor onzekerheid zorgen. Entertainmentconcern Walt Disney beleefde een uitstekende dag.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,2 procent hoger op 30.046,37 punten. De S&P 500 verloor 0,1 procent tot 3663,46 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent tot 12.377,87 punten.

Nog altijd wordt gediscussieerd over de vorm en omvang van het stimuleringspakket. Mogelijk dat de gesprekken tot de kerstdagen duren. Evengoed werd een shutdown van de Amerikaanse overheid voorkomen. Verder lijkt het er niet op dat de Britten en de EU tot een handelsakkoord zullen komen.

Walt Disney

Walt Disney won bijna 14 procent. Het entertainment- en mediaconcern maakte bekend nieuwe films van Star Wars en Indiana Jones te maken. Ook wil het bedrijf veel meer series op streamingdienst Disney+ uitbrengen die zijn gebaseerd op zijn Marvel- en Star Wars-filmreeksen.

De vraag is of de nieuwe films op termijn in de filmzalen van AMC Entertainment te zien zullen zijn. AMC maakte bekend op korte termijn 750 miljoen dollar nodig te hebben, anders zou het bedrijf wel eens om kunnen vallen. Het bedrijf verschafte zich wat lucht met een kapitaalinjectie. Het aandeel AMC verloor 4,6 procent.

Airbnb

Verder verwerken beleggers het nieuws dat een onafhankelijk expertpanel aan toezichthouder FDA adviseert om snel goedkeuring te geven aan het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Pfizer verloor evengoed 1,5 procent en ook BioNTech zakte 1,7 procent.

Woningverhuurplatform Airbnb verloor bijna 4 procent aan beurswaarde, na het spectaculaire debuut op donderdag. Chipmaker Qualcomm leverde ruim 7 procent in na berichten dat Apple zijn eigen modemchips voor iPhones wil gaan maken.

Mastercard

Creditcardmaatschappij Mastercard (min 1,2 procent) stond ook bij de dalers. Het Britse hooggerechtshof heeft groen licht gegeven voor een zogeheten class action-rechtszaak die het bedrijf 18,5 miljard dollar kan gaan kosten. Mastercard wordt ervan beschuldigd tientallen miljoenen Britten jarenlang te hoge kosten te hebben laten betalen.

De euro was 1,2113 dollar waard, gelijk aan eerder op de dag bij sluiting van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 46,59 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 49,77 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Federal Reserve komt vermoedelijk met kleine renteverhoging

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting later op woensdag de rente opnieuw verhogen in de strijd tegen de inflatie. Dat zou de negende renteverhoging op rij zijn. Wel wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente wat minder agressief zal opvoeren dan eerder werd voorzien. Dat komt door de recente onrust in de bankensector. Die werd veroorzaakt door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank.

1 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

5 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

6 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

6 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

7 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

7 uur geleden