Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney opent met winst op Wall Street na sterke kwartaalcijfers

Disney opent met winst op Wall Street na sterke kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aandeel Disney stond vrijdag na de opening van de beurzen in New York bij de winnaars. Het entertainmentconcern presenteerde beter dan verwachte cijfers en werd daar door beleggers voor beloond. De belangrijkste beursgraadmeters op Wall Street lieten kleine koersbewegingen zien, na de nieuwe slotrecords van donderdag.

Disney won in de vroege handel bijna 4 procent. Zowel de winst als de omzet van het concern viel hoger uit dan waar door kenners rekening mee werd gehouden. Streamingdienst Disney+ trok het afgelopen kwartaal 12,4 miljoen extra abonnees, waardoor het totaal op 116 miljoen kwam. Er werden ook weer diverse nieuwe films en series toegevoegd. Zo bracht Disney Raya and the Last Dragon naar Disney+, evenals The Mysterious Benedict Society en Star Wars: The Bad Batch.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 35.590 punten, waarmee de graadmeter weer af lijkt te stevenen op een nieuw record. Voor de S&P 500 gold hetzelfde. De brede graadmeter steeg 0,1 procent naar 4465 punten. Techgraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 14.803 punten.

Moderna en BioNTech

Vaccinmakers Moderna en BioNTech wonnen tot 3 procent aan beurswaarde. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) keurde een derde injectie van het coronavaccin goed voor mensen met een zwak immuunsysteem. De Zuid-Koreaanse overheid heeft een deal gesloten met farmaceut Pfizer (plus 1,8 procent). Het land heeft een optie bedongen om volgend jaar nog eens 30 miljoen doses van het coronavaccin van het bedrijf te kopen als dat nodig is.

Embraer steeg bijna 6 procent op Wall Street. De Braziliaanse vliegtuigbouwer boekte voor het eerst sinds begin 2018 een kwartaalwinst. Er wordt weer meer gevlogen naarmate reisbeperkingen om coronabesmettingen te voorkomen worden versoepeld.

Airbnb

De verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus zit vakantieverhuurplatform Airbnb dwars. Daardoor worden er in het lopende zomerkwartaal minder overnachtingen geboekt dan gebruikelijk voor de coronapandemie. Airbnb verloor zo'n 2 procent.

De euro was 1,1769 dollar waard tegen 1,1731 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent meer waard op 69,17 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 71,30 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beleggers blijven onrust Franse politiek in de gaten houden

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende beursweek wederom uit naar de politieke ontwikkelingen in Frankrijk en de onrust die daardoor is ontstaan op de Franse financiële markten. Vorige week ging de aandelenbeurs in Parijs hard onderuit na het verrassende besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven.

1 uur geleden
Saudische minister naar Chili voor gesprekken over lithium

SANTIAGO (ANP/RTR) - De mijnbouwminister van Saudi-Arabië gaat volgende maand naar Chili om daar te praten over mogelijke investeringen in de productie van lithium. Saudi-Arabië heeft plannen om batterijen voor elektrische auto's te gaan maken en lithium is een belangrijke grondstof daarvoor.

3 uur geleden
Servische president: groot lithiumproject Rio Tinto mag doorgaan

BELGRADO (ANP/RTR) - Servië is van plan toch toestemming te geven voor een groot lithiumproject in het land door mijnbouwer Rio Tinto. De Servische president Aleksandar Vucic heeft tegen zakenkrant Financial Times gezegd daarvoor groen licht te willen geven. Begin 2022 werd die vergunning juist nog ingetrokken door Belgrado na grote weerstand van milieuorganisaties tegen de plannen voor de mijn.

5 uur geleden
Adidas onderzoekt miljoenenfraude in China, aldus Financial Times

SHANGHAI (ANP) - Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

8 uur geleden
Meer productiecapaciteit stroom uit plaatsing zonnepanelen

DEN HAAG (ANP) - De productiecapaciteit voor het opwekken van stroom door het installeren van nieuwe zonnepanelen is vorig jaar verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging dat zogeheten opgestelde vermogen met 22 procent omhoog tot 23,9 gigawatt in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt neer op een groei van 4,3 gigawatt.

10 uur geleden
ECB-bestuurder: inflatieprobleem mag niet doorgaan tot 2026

DUBROVNIK (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) mag niet toestaan dat de inflatie over twee jaar nog boven de 2 procent is, zegt Martins Kazaks, de centralebankpresident van Letland en bestuurslid van de ECB.

1 dag geleden
Scholz hoopt strafheffingen op Chinese auto's te voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de onderhandelingen met Beijing de dreigende strafheffingen van de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's kunnen voorkomen. Scholz heeft de toezegging gekregen dat de gesprekken van de EU met Beijing met dit doel plaatsvinden en beschouwt dit als "de juiste aanpak".

1 dag geleden