Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney laat medewerkers toch niet verhuizen naar Florida

Disney laat medewerkers toch niet verhuizen naar Florida

BURBANK (ANP/RTR) - Entertainmentconcern Disney schrapt plannen om 2000 banen naar Florida te verplaatsen, waardoor een flinke toename van de werkgelegenheid in die Amerikaanse staat niet doorgaat. De aankondiging komt te midden van een almaar heviger wordende strijd tussen Disney en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis. Josh D'Amaro, hoofd van de Disney-parken, zei dat "veranderingen in het leiderschap" en "veranderende bedrijfsomstandigheden" Disney ertoe hebben gebracht om van het eerdere voornemen af te zien.

Disney sleepte DeSantis onlangs al voor de rechter. Volgens Disney hebben DeSantis en andere politici uit de staat uit wraak allerlei maatregelen opgelegd aan het bedrijf. Dat begon toen Disney zich uitsprak tegen een wet die het docenten verbood om over seksuele geaardheid te praten. Toen DeSantis de wet, die de bijnaam "Don't say gay"- wet kreeg, ondertekende deed Disney in eerste instantie niets. Dat leverde het bedrijf kritiek op waarna Disney stelde dat het achter de lhbti-gemeenschap stond.

DeSantis besloot vervolgens om een speciale gemeente die door Disney werd bestuurd, de speciale status te ontnemen. DeSantis, die wordt gezien als een belangrijke kandidaat om namens de Republikeinen een gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten te doen, dreigde ook een gevangenis te bouwen bij Disney World en de controle van achtbanen van het Disney-pretpark bij de staat Florida onder te brengen.

De oorspronkelijke beslissing van Disney om werknemers vanuit Californië naar Florida te verhuizen, leidde een paar jaar terug nog tot klachten van veel werknemers die niet zover wilden verhuizen. In een mail die aan de betrokken werknemers is verstuurd richt Disney zich nu ook tot medewerkers die inmiddels al zijn verhuisd. "Voor degenen die al zijn verhuisd, we zullen individueel met u praten over uw situatie, inclusief de mogelijkheid om u terug te verhuizen."

Meer uit Financieel

Gazprom lijdt eerste jaarverlies sinds 1999

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een lucratieve exportmarkt is weggevallen.

56 seconden geleden
Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

NEW YORK (ANP) - De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo'n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.

16 minuten geleden
Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. "Daar voeren wij op dit moment geen discussie over", zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

2 uur geleden
Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan. Zij behoorden in het eerste kwartaal tot de best verkopende artiesten die UMG vertegenwoordigt.

3 uur geleden
ING winnaar op terughoudend Damrak, bouwer BAM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - ING mocht zich donderdag de grote winnaar noemen onder de hoofdfondsen op het Damrak na een meevallend kwartaalrapport. Het bankconcern zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. ING zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel eindigde 6,4 procent hoger, goed voor de eerste plek in de AEX.

3 uur geleden
Amerikaanse oud-olietopman verdacht van samenwerken met OPEC

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse marktwaakhond FTC verdenkt de voormalige topman van olieconcern Pioneer van pogingen tot "samenzwering" met oliekartel OPEC. Het is de ex-baas van Pioneer Scott Sheffield daarom verboden om een bestuursfunctie te vervullen voor ExxonMobil, dat het oliebedrijf overneemt voor 64,4 miljard dollar (60,3 miljard euro).

4 uur geleden
Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht. Ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen. Het aandeel werd 9,5 procent lager gezet.

5 uur geleden