Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney geeft na commotie over wet 5 miljoen dollar aan lhbti'ers

Disney geeft na commotie over wet 5 miljoen dollar aan lhbti'ers

MIAMI (ANP) - Disney gaat 5 miljoen dollar (omgerekend zo'n 4,5 miljoen euro) doneren aan de Human Rights Campaign en andere organisaties om de rechten van lhbti'ers te beschermen. Deze week werd er in Florida een wetsvoorstel aangenomen dat basisscholen verbiedt om het in de les over seksuele oriëntatie of genderidentiteit te hebben. Dat zorgde voor de nodige ophef. Ook Disney kreeg kritiek omdat het bedrijf zich op de vlakte hield in deze kwestie.

Toen er voor het eerst gesproken werd over de zogenoemde Don't Say Gay-wet in Florida, sprak Disney zich in eerste instantie niet hardop uit. Dat was opvallend, aangezien het bedrijf in het verleden vaker steun heeft uitgesproken voor de lhbti-gemeenschap. Woensdag doorbrak topman Bob Chapek de stilte en beloofde hij om de lhbti-gemeenschap alsnog te steunen via deze donatie. Ook zei hij met de republikeinse gouverneur van Florida in gesprek te gaan over "de zorgen" die Disney heeft over de nieuwe wet.

"De gouverneur heeft naar onze zorgen geluisterd en zal met mij en lhbti-leden van ons team in Florida gaan zitten om het hierover te hebben", zei Chapek volgens vakblad Variety tijdens een aandeelhoudersvergadering. In diezelfde meeting werd overigens ook ingestemd met een onderzoek naar de loonkloof tussen afkomst en geslacht binnen het entertainmentbedrijf. Eerder stonden aandeelhouders nog negatief tegenover zo'n onderzoek.

Meer uit Buitenland

Doden door botsing tussen treinen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India zijn zeker dertien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Een aantal inzittenden is gewond.

11 minuten geleden
Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

1 uur geleden
EU-leiders beginnen optimistisch aan verdeling 'topbanen' EU

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn weleens met meer hoofdbrekens aan de vijfjaarlijkse verdeling van de belangrijkste EU-posten begonnen. De meestal hoogst ingewikkelde puzzel, waar demissionair premier Mark Rutte en zijn collega's zich maandag in Brussel over buigen, kreeg de afgelopen dagen al voorzichtig vorm. Zwaargewichten Duitsland en Frankrijk denken alle stukjes gauw te kunnen leggen.

4 uur geleden
Onderzoeksinstituut: rol van kernwapens steeds prominenter

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De rol van kernwapens is prominenter geworden en kernmachten moderniseren hun arsenalen terwijl de geopolitieke betrekkingen verslechteren. Dit hebben onderzoekers van het internationale vredesonderzoeksinstituut Stockholm (SIPRI) maandag gezegd. Ze drongen er bij de wereldleiders op aan "een stap terug te doen en na te denken".

7 uur geleden
Tienduizenden geëvacueerd om overstromingen in zuidoosten China

FUZHOU (ANP/DPA) - Ongeveer 36.000 mensen zijn in de Chinese provincie Fujian, in het zuidoosten van het land, geëvacueerd wegens overstromingen na zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua op basis van de plaatselijke autoriteiten.

9 uur geleden
Netanyahu noemt keuze leger voor gevechtspauzes 'onaanvaardbaar'

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. Het leger zei dit te willen doen om de levering van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook te vergemakkelijken.

12 uur geleden
Mbappé spreekt zich uit tegen extremisme in de Franse politiek

PADERBORN (ANP/AFP) - Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

13 uur geleden