Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney geeft na commotie over wet 5 miljoen dollar aan lhbti'ers

Disney geeft na commotie over wet 5 miljoen dollar aan lhbti'ers

MIAMI (ANP) - Disney gaat 5 miljoen dollar (omgerekend zo'n 4,5 miljoen euro) doneren aan de Human Rights Campaign en andere organisaties om de rechten van lhbti'ers te beschermen. Deze week werd er in Florida een wetsvoorstel aangenomen dat basisscholen verbiedt om het in de les over seksuele oriëntatie of genderidentiteit te hebben. Dat zorgde voor de nodige ophef. Ook Disney kreeg kritiek omdat het bedrijf zich op de vlakte hield in deze kwestie.

Toen er voor het eerst gesproken werd over de zogenoemde Don't Say Gay-wet in Florida, sprak Disney zich in eerste instantie niet hardop uit. Dat was opvallend, aangezien het bedrijf in het verleden vaker steun heeft uitgesproken voor de lhbti-gemeenschap. Woensdag doorbrak topman Bob Chapek de stilte en beloofde hij om de lhbti-gemeenschap alsnog te steunen via deze donatie. Ook zei hij met de republikeinse gouverneur van Florida in gesprek te gaan over "de zorgen" die Disney heeft over de nieuwe wet.

"De gouverneur heeft naar onze zorgen geluisterd en zal met mij en lhbti-leden van ons team in Florida gaan zitten om het hierover te hebben", zei Chapek volgens vakblad Variety tijdens een aandeelhoudersvergadering. In diezelfde meeting werd overigens ook ingestemd met een onderzoek naar de loonkloof tussen afkomst en geslacht binnen het entertainmentbedrijf. Eerder stonden aandeelhouders nog negatief tegenover zo'n onderzoek.

Meer uit Buitenland

Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

2 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

7 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

8 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

12 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

14 uur geleden
Britse politie onderzoekt kappen van 'iconische' boom

HENSHAW (ANP) - De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een beroemde boom in Noord-Engeland die in de nacht van woensdag op donderdag opzettelijk lijkt te zijn gekapt. Een 16-jarige jongen is opgepakt in verband met het incident, maar het is nog niet bekend wat hij heeft gedaan. Het is volgens Britse media "een van de meest gefotografeerde bomen van het land". Veel mensen uit de regio zeggen kapot te zijn van het nieuws.

15 uur geleden
Media: Poetin ontmoet bondgenoot Kadyrov na rel om mishandelvideo

MOSKOU (ANP/RTR) - President Vladimir Poetin heeft volgens een Russische journalist een ontmoeting gehad met een van zijn belangrijkste bondgenoten, de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. De bijeenkomst volgt op aanhoudende speculatie over de gezondheid van Kadyrov en een recente rel over een filmpje waarin zijn jonge zoon een gevangene mishandelt. Het Kremlin wilde daar eerder niet op reageren.

15 uur geleden