Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney flink hoger op Wall Street na kwartaalcijfers

Disney flink hoger op Wall Street na kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - Walt Disney behoorde donderdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het entertainmentconcern kondigde aan 7000 banen te schrappen, ofwel 3,6 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Daarmee wil het concern kosten besparen om de tegenvallende resultaten van streamingdienst Disney+ op te vangen. Dit onderdeel leed in het afgelopen kwartaal een verlies van 1 miljard dollar en zag voor het eerst het aantal abonnees afnemen.

Disney boekte desondanks afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht en werd beloond met een koerswinst van 4 procent. Topman Bob Iger, die in 2020 aftrad als hoogste baas en in november vorig jaar weer terugkeerde, heeft sinds zijn terugkeer al meerdere koerswijzigingen doorgevoerd om de financiële resultaten op te vijzelen.

De algehele stemming op Wall Street was ook positief, na de verliesbeurt een dag eerder. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,7 procent hoger op 34.170 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent tot 4149 punten en techgraadmeter Nasdaq 1 procent tot 12.032 punten.

Amerikaanse arbeidsmarkt

Beleggers verwerkten daarnaast nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering iets sterker was gestegen dan economen in doorsnee hadden verwacht.

Mattel kelderde meer dan 10 procent. De prestaties van de speelgoedfabrikant, bekend van barbiepoppen en Hot Wheels-auto's, vielen in het belangrijke feestdagenkwartaal tegen. Volgens topman Ynon Kreiz waren de economische omstandigheden in het laatste kwartaal van 2022 "uitdagender" dan verwacht.

PepsiCo klom ruim 2 procent. De frisdrank- en snackfabrikant profiteerde van hogere prijzen voor zijn bekende merken als Pepsi en Doritos en boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Philip Morris steeg 1,6 procent dankzij goed ontvangen resultaten van de sigarettenfabrikant. Beleggingsapp Robinhood won 2 procent na de aankondiging eigen aandelen te gaan inkopen.

Alphabet

Alphabet bleef kwakkelen en verloor bijna 2 procent. Het moederbedrijf van Google zakte woensdag bijna 8 procent na een tegenvallende presentatie van een nieuw AI-programma, genaamd Bard. Het bedrijf wil kunstmatige intelligentie inzetten om zijn zoekmachine te verbeteren. Maar tijdens de presentatie ging het mis. Dat zorgde voor twijfels bij beleggers over de toekomst van de zoekmachine.

De euro was 1,0787 dollar waard, tegen 1,0726 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 77,56 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 84,14 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

1 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

16 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

18 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

21 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

23 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

1 dag geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

1 dag geleden