Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney daalt na onverwachte winst op lichtgroen Wall Street

Disney daalt na onverwachte winst op lichtgroen Wall Street

NEW YORK (ANP) - Entertainmentconcern Disney werd vrijdag 1,7 procent lager gezet op Wall Street. Het bedrijf had een dag eerder een onverwachte winst in het slotkwartaal van 2020 laten zien. Bovendien groeiden de verschillende streamingdiensten van het bedrijf, zoals Disney+, ESPN+ en Hulu, zeer snel. Verschillende analisten menen dat de sterk gestegen aantallen streamingabonnees al in de prijs van het aandeel verwerkt waren.

De grote beursgraadmeters op Wall Street eindigden wel in het groen. De Dow-Jonesindex steeg 0,1 procent tot 31.458,40 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3934,83 punten en ook techbeurs Nasdaq dikte 0,5 procent aan, tot 14.095,47 punten.

Behalve Disney kwam reisboekingssite Expedia ook met cijfers, die nog lager uitvielen dan werd verwacht. Expedia, dat zwaar te lijden heeft van de vele reisbeperkingen die er wereldwijd gelden vanwege het coronavirus, werd 2,3 procent lager gezet.

Trivago

Hotelboekingssite Trivago schoot daarentegen 23,6 procent omhoog en stond gedurende de dag nog veel hoger. In januari werd het aandeel ook al eens ruim 50 procent meer waard tijdens één handelsdag, wat toen mogelijk te maken had met Reddit-beleggers die massaal aandelen kochten.

Chipmaker Nvidia leverde 1,9 procent in. Diverse andere techbedrijven zoals Google, Microsoft en Broadcomm hebben volgens persbureau Bloomberg hun bezwaren tegen de overname van chipontwerper Arm door Nvidia kenbaar gemaakt bij toezichthouder FTC.

CureVac

Vaccinmaker CureVac steeg 2,1 procent nadat bekend was geworden dat het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) de vroege resultaten van zijn vaccintests al bekijkt. Ook branchegenoten Moderna (plus 0,2 procent) en Pfizer (plus 0,8 procent) waren in het nieuws. De Verenigde Staten kopen bij beide bedrijven nog eens 100 miljoen extra vaccins.

Amerikaanse olie werd 2,3 procent meer waard op 59,61 dollar per vat. Brent-olie werd 2,4 procent duurder en kostte 62,58 dollar per vat.

De euro was 1,2120 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was dat nog 1,2127 dollar.

Meer uit Financieel

Inflatie eurozone zwakt in september af tot 4,3 procent

LUXEMBURG (ANP/RTR) - De inflatie in de eurozone is in september afgezwakt tot 4,3 procent op jaarbasis, van 5,2 procent in augustus. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De minder hoge inflatie is vooral te danken aan de gedaalde energieprijzen vergeleken met vorig jaar. Een jaar geleden schoten de energieprijzen nog de hoogte in door de oorlog in Oekraïne en de sterk geslonken gasleveringen van Rusland aan Europa.

1 uur geleden
JetBlue klaagt over krimp Schiphol, wil dat VS KLM aanpakken

NEW YORK (ANP) - Luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft bij het Amerikaanse ministerie van Transport een klacht ingediend over de voorgenomen krimp die de Nederlandse regering wil doorvoeren op Schiphol. De Amerikaanse budgetvlieger vreest zijn start- en landingsrechten op de luchthaven kwijt te raken door de vermindering van het aantal vluchten. Het bedrijf spoort het ministerie van Transport daarom aan zo'n verbanning van Schiphol te vergelden door KLM minder ruimte te geven op Amerikaanse luchthavens.

2 uur geleden
Credit Suisse verwacht 1,6 miljard verlies op verkoop leningen

ZÜRICH (ANP) - De geplaagde bank Credit Suisse rekent in het derde kwartaal op verliezen die kunnen oplopen tot 1,6 miljard dollar (1,5 miljard euro) door de verkoop van bepaalde leningen. Het gaat om een groep leningen die na de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS niet meer tot de kernactiviteiten van de bank behoort.

2 uur geleden
AEX opent hoger in aanloop inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag op de laatste handelsdag van de beursmaand september hoger geopend. Beleggers kijken vooral uit naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

2 uur geleden
Blik beleggers op nieuwe inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Europese aandelenbeurzen zal vrijdag voor een groot deel uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

3 uur geleden
Meer dan helft Duitse elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland, de grootste energieverbruiker van Europa, haalde in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Die waren goed voor zo'n 52 procent van alle verbruikte stroom, berekende onderzoeksbureau ZSW samen met de koepelorganisatie voor nutsbedrijven BDEW.

4 uur geleden
Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

5 uur geleden