Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diskwalificatie voor windsurfer Badloe, Bouwmeester voorin

Diskwalificatie voor windsurfer Badloe, Bouwmeester voorin

ENOSHIMA (ANP) - Windsurfer Kiran Badloe is gediskwalificeerd in de vijfde race van de Olympische Spelen in de RS:X-klasse. De Italianen hadden een protest ingediend omdat Badloe zijn Italiaanse tegenstander Mattia Camboni niet genoeg ruimte zou hebben gegeven bij een bovenboei. Badloe was van mening van wel en zag het ook niet als een duidelijke fout. Maar de jury oordeelde anders.

Badloe finishte in de race als tweede, net voor Camboni. De Italiaan gaat nu aan de leiding, Badloe zakt naar de derde plaats. De Nederlander kan de diskwalificatie wel wegstrepen als slechtste resultaat. De uitsluiting was een tegenvaller voor Badloe na een voor hem goede dag.

Na haar teleurstellende start op de openingsdag meldde ook Marit Bouwmeester zich maandag voorin. In de vierde race eindigde ze als tweede en staat nu vijfde in de tussenstand. Lilian de Geus presteerde opnieuw wisselvallig in de RS:X-klasse. Na zes races staat de regerend wereldkampioene zevende in de tussenstand.

Lastige omstandigheden

Badloe keek voor zijn straf met een goed gevoel terug op zijn tweede dag. "Het waren hele lastige omstandigheden. We gingen wat later het water op en dan zie je dat de wind wat instabieler wordt. Het waren twee goede races en eentje wat minder, maar nog steeds is het oké." De favoriet om zijn voormalige trainingsgenoot Dorian van Rijsselberghe op te volgen als olympisch kampioen heeft dinsdag een rustdag. Daarna wachten nog zes races en de medalrace. "Ik ga even helemaal niks doen. Even een beetje bijslapen. Ik hoop dat we ons een beetje kunnen vermaken, want het zijn lange dagen hier."

Bouwmeester begon de tweede dag met de zevende plaats in de derde race. In de race daarna ging ze enige tijd aan de leiding, maar moest uiteindelijk de Griekse Vasileia Karachaliou voor zich dulden. Ze was een stuk positiever dan na haar moeilijke start in het water rond het eiland Enoshima. "Ik was vandaag ietsjes meer mezelf. Gister vond ik niet slecht. Ik heb een paar fouten gemaakt en die zijn heel hard gestraft. Maar het overviel mij wel dat we geen voorbereiding hadden. De wind is zo uitdagend, je weet het gewoon niet.

Medaillestrijd

Bouwmeester gaat de komende dagen vol de strijd aan. "Er komen nog meer moeilijke dagen aan. Ik ga alles geven wat ik heb en dan zie ik wel wat eruit komt."

De Geus heeft zich nog niet in de strijd om de medailles kunnen mengen. De Geus begon de tweede dag met de achtste plaats in de vierde race. In de vijfde race verbeterde ze zichzelf door als derde te finishen. Maar ze sloot de dag af met de elfde plek. "Ik had idee dat ik steeds net te vroeg of te laat was. Dat scheelde heel veel punten. Ik hoop dat ik kan herstellen en nog een paar mooie races kan neerzetten. Ik moet een stukje scherper, agressiever zijn en beter kijken zodat ik niet de windvlaag mis. Ik heb op zich nog wel lange week te gaan. Ik hoop dat ik dichterbij kan komen."

Meer uit Sport

Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

9 uur geleden
Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

9 uur geleden
NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

10 uur geleden
Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

14 uur geleden
Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

20 uur geleden
Aanvoerder rugbyers Nieuw-Zeeland beëindigt interlandloopbaan

WELLINGTON (ANP) - Sam Cane, de aanvoerder van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, beëindigt aan het einde van dit jaar zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en ondertekent een meerjarige overeenkomst bij de Japanse club Suntory Goliath in Tokio.

21 uur geleden
Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

1 dag geleden