Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dirk van den Broek verlaagt prijzen van duizend producten

Dirk van den Broek verlaagt prijzen van duizend producten

VELSEN-NOORD (ANP) - Dirk van den Broek gaat de prijzen van bijna duizend producten blijvend verlagen. Dat maakte de supermarktketen vrijdag bekend via een live-uitzending op Facebook. De omvang van het prijsvoordeel verschilt per product, aldus een woordvoerster. Aan de producten van A-merken, verse groenten en fruit, brood en vlees komt in de loop van komende weken een nieuw prijskaartje te hangen.

Dirk haalt de coronacrisis aan als de motivatie om prijzen neerwaarts aan te passen. "Juist in deze tijd is het voor mensen heel belangrijk om voordelig boodschappen te kunnen blijven doen", aldus directeur Marcel Huizing. De supermarkt heeft verder geen eenduidig antwoord op de vraag of de actie een prijsoorlog met concurrenten zal ontketenen. "Ik weet niet of we hiermee dat gaan veroorzaken", zegt een woordvoerster. Ze benadrukt dat het wel om een campagne gaat die lang duurt. "De prijzen blijven laag."

Stijgende prijzen bij supermarkten kwamen vorige week in het nieuws. Volgens prijsvergelijker IPV Data werden veel meer producten bij Albert Heijn in de voorbije weken duurder vergeleken met het aantal artikelen dat in prijs daalde. Dit gebeurde vooral bij A-merken. Bij andere supermarkten lag het aantal prijsverhogingen en -verlagingen meer in balans.

Jumbo

Jumbo laat in een reactie weten dat supermarkten vaker prijzen verlagen en verhogen. "Dat is de praktijk van alledag." Verder benadrukt de woordvoerster dat als klanten van Jumbo een product elders goedkoper zien, ze dat kunnen melden. Dan krijgen ze het product gratis en past Jumbo de prijs aan.

Albert Heijn benadrukt eveneens dat prijsveranderingen bij het vak horen. "Ook Albert Heijn verlaagt met regelmaat de prijzen. We vinden voordelig boodschappen doen heel belangrijk, naast de breedste keuze en lekker, gezond en duurzaam eten. We houden de prijsontwikkeling voor ieder product nauwlettend in de gaten."

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

4 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

6 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

14 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

17 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

19 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden