Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur Van Vliet ziet virtuele Gold Race nog niet gebeuren

Directeur Van Vliet ziet virtuele Gold Race nog niet gebeuren

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Leo van Vliet van de Amstel Gold Race heeft met interesse gekeken naar de virtuele Ronde van Vlaanderen die zondag door dertien profrenners werd verreden. "Ik vond het leuk om te kijken en de renners zijn er volgens mij ook ingevlogen. Maar je krijgt natuurlijk niet hét Ronde-gevoel", zegt de oud-winnaar van Gent-Wevelgem.

De koersdirecteur van Nederlands enige klassieker in de WorldTour zegt het initiatief van zijn Vlaamse collega's maandag met zijn eigen team verder te bespreken. "De Ronde van Vlaanderen was hier al heel lang mee bezig. We hebben er ook wel contact met hen over gehad. Maar er is wat voor nodig om dit te maken en dit is in Vlaanderen natuurlijk wel volkssport nummer 1."

Van Vliet wijst op de Ronde van Vlaanderen van 2017 met de eindzege van Niki Terpstra die zondagmiddag bij de NOS werd uitgezonden. "Ik zat ook te kijken naar de herhaling van 2017, een mooie spannende koers. Als je al die mensen langs de weg ziet staan, zie je ook wat je mist."

Speciale dingen

Voor de Amstel Gold Race die over twee weken verreden had moeten worden, zegt Van Vliet dat hij samen met de NOS nog wat speciale dingen aan het bedenken is. "Maar we moeten geen dingen gaan doen, die al bedacht zijn", lijkt hij een variant op de digitale Ronde van Vlaanderen vooralsnog uit te sluiten.

De voormalig bondscoach is bekend met deze digitale manier van fietsen op de rollerbank. "Ik doe het in de winter ook wel eens en het is recreatief leuk om te doen." Voor wedstrijden noemt hij toch enkele bezwaren op. "Wat als de renners verschillende systemen gebruiken en is het te manipuleren? En hoe ga je dat controleren?".

Hoop

Directeur Tomas van den Spiegel van onder meer De Ronde van Vlaanderen zei eerder zondag dat het voor de sector van belang is dat er dit jaar nog wedstrijden worden verreden. Van Vliet is het daarmee eens. "Je merkt dat er angst is in de wielrennerij."

Vooral hoopt Van Vliet dat er nog gekoerst kan worden in 2020. "We hebben een datum aangevraagd voor een combinatie van de mannen- en vrouwenwedstrijd en een toerversie. Ik ben positief ingesteld, maar we zullen moeten afwachten. Ik denk ook dat dit nog wel even kan duren."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

2 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

2 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

4 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

4 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

5 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

5 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

5 uur geleden