Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur Swart: hopelijk kunnen we voetbalcompetities afmaken

Directeur Swart: hopelijk kunnen we voetbalcompetities afmaken

NYON (ANP) - Jacco Swart nam als directeur van de European Leagues, de belangenvereniging van 36 profcompetities, deel aan het crisisoverleg van de UEFA. "Het ging allemaal heel ordelijk, ondanks dat niet iedereen alle moderne technieken gewend is", doelde hij op de videoconference met veel deelnemers in 55 landen.

"Er was meteen grote eensgezindheid bij clubs, competities en spelers. Voorzitter Alexander Ceferin van de UEFA haalde ook snel de angel eruit. Ook hij had de uitdrukkelijke bereidheid het EK een jaar vooruit te schuiven. Dat heeft consequenties voor andere toernooien, zoals de eindronde van de Nations League en het EK voor vrouwen", beseft Swart. "Maar het is natuurlijk de enige juiste beslissing. We moeten er alles aan doen dat de competities worden afgemaakt. En de grote vraag is of dat nog wel gaat lukken."

Swart zat maandagavond samen met ruim 7 miljoen andere Nederlanders voor de buis toen premier Mark Rutte het land toesprak. "En ik kreeg niet meteen het idee dat we met z'n allen op Koningsdag in Amsterdam staan om feest te vieren. Ik vergelijk het coronavirus met een monster, met een grote kop en een lange staart. We zijn opgeslokt, het is maar de vraag wanneer we er weer uitkomen", aldus Swart.

Scenario's

"Het voordeel van het verplaatsen van het EK is wel dat we aan scenario's kunnen werken. Als we dan kunnen beginnen, dan kunnen we zo alles afmaken. Het is nu wel de vraag of er uiteindelijk een scenario kan worden uitgevoerd. De bedoeling is dat we de competities voor juli afwerken. Want daarna eindigen veel contracten van spelers. Maar als je het mij vraagt, kan je ook weer uitzonderingen maken."

De UEFA heeft nog niet gezegd wat de Europese federatie gaat doen als er competities niet afgewerkt kunnen worden. Worden de competities dan nietig verklaard of wordt bijvoorbeeld de koploper als kampioen uitgeroepen? "Er komen twee werkgroepen die zich over over financiƫn en reglementen gaan buigen", weet Swart.

Meer uit Sport

Teambaas Jumbo-Visma: respect voor Roglic

SAN LUCA (ANP) - Teambaas Richard Plugge van wielerploeg Jumbo-Visma zag zijn renner Primoz Roglic de Ronde van Emilia winnen. Dat deed de 33-jarige Sloveen op de dag dat hij bevestigde het Nederlandse team te verlaten, mogelijk vanwege vergevorderde plannen voor een fusie met de Belgische ploeg Soudal Quick-Step. "Primoz zal voor altijd in mijn hart blijven als onze koning. We zijn hem erg dankbaar voor de weg naar boven die we samen hebben ingezet", reageerde Plugge.

2 uur geleden
Europese golfers houden ruime voorsprong na tweede dag Ryder Cup

ROME (ANP) - De Europese golfers staan na de tweede dag van de 44e editie van de Ryder Cup nog steeds ruim aan de leiding. Net als na de eerste dag heeft Team Europa 5 punten voorsprong op de Verenigde Staten: 10,5 tegen 5,5. Zondag volgen de singles.

2 uur geleden
Olympisch- en wereldkampioen meerkamp Hashimoto mist WK-finale

ANTWERPEN (ANP) - Turner Daiki Hashimoto uit Japan kan zijn wereldtitel in de meerkamp niet verdedigen bij de WK in Antwerpen. De regerend olympisch- en wereldkampioen in de meerkamp kwam in de kwalificaties tot een totaal van 85,432 punten en staat daarmee voorlopig derde in het klassement na twee subdivisies. In het klassement moet hij zijn landgenoten Kenta Chiba (85,799) en Kazuma Kaya (85,598) voor zich dulden. Er gaan maximaal twee turners per land naar de finale.

7 uur geleden
Roglic bevestigt vertrek bij Jumbo-Visma

BOLOGNA (ANP) - Primoz Roglic heeft voorafgaand aan de Ronde van Emilia bevestigd dat hij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma gaat verlaten. Eerder deze week ging al het gerucht dat de Sloveense renner, die nog een doorlopend contract heeft, bezig is aan zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst.

10 uur geleden
Britse turners brengen WK in Antwerpen op gang

ANTWERPEN (ANP) - De Britse turners hebben de WK in Antwerpen op gang gebracht. Olympisch voltigekampioen Max Whitlock en zijn teamgenoten Jake Jarman, James Hall, Courtney Tulloch en Harry Hepworth turnden naar 254,193 punten en gaan daarmee aan de leiding na de eerste subdivisie. In totaal zijn er, verdeeld over zaterdag en zondag, zes subdivisies bij de mannen.

10 uur geleden
Lefevere verwacht snel opheldering over fusieplannen Jumbo-Visma

BRUSSEL (ANP) - Patrick Lefevere, de baas van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in de krant Het Nieuwsblad de gesprekken over een mogelijke fusie met Jumbo-Visma bevestigd. Lefevere verwacht volgende week meer duidelijkheid.

10 uur geleden
Tennisster Jabeur maakt favorietenrol waar in Ningbo

NINGBO (ANP) - Tennisster Ons Jabeur heeft haar favorietenrol waargemaakt op het WTA-toernooi in het Chinese Ningbo. De Tunesische, als eerste geplaatst, liet in de finale de Russin Diana Sjnaider met 6-2 6-1 kansloos.

11 uur geleden