Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur SCP komt burgemeesters bijpraten

Directeur SCP komt burgemeesters bijpraten

ARNHEM (ANP) - Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) komt de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad maandag in Utrecht bijpraten over de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis. Het SCP houdt bij hoe tevreden Nederlanders zijn over hun leven. In september zei het bureau te verwachten dat de pandemie in de laatste maanden van het jaar meer invloed zou gaan krijgen op het welbevinden van de bevolking.

Ook minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, schuift weer aan bij het Veiligheidsberaad. Het beraad gaat praten over handhaving van de kerstdrukte in de winkels, over de aanpak tijdens de komende feestdagen en over extra activiteiten voor jongeren. Ze bespreken ook wat er eventueel gaat gebeuren als de coronacijfers niet drastisch gaan dalen. Grapperhaus en beraadsvoorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, geven na afloop van de bespreking een toelichting.

Voor de coronabijeenkomst houdt het beraad maandagmiddag in Utrecht een reguliere vergadering. De veiligheidsregio's komen enkele malen per jaar bijeen om bestuurlijke zaken te bespreken van de diensten die onder de regio vallen. Dat zijn brandweerzorg, rampenbestrijding en geneeskundige hulp. Op alle diensten is in dit coronajaar een fors beroep gedaan.

Meer uit Binnenland

Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

2 uur geleden
Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

3 uur geleden
Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders in Iran moeten dat land zo spoedig mogelijk verlaten als dat veilig kan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het is een toevoeging aan een reisadvies ten aanzien van het land, dat al rood kleurde.

3 uur geleden
Ook bussen streekvervoerders staan zaterdag kort stil om geweld

DEN HAAG (ANP) - Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten. Eerder was al bekend dat alle treinen en stadsvervoerders om 22.30 uur stil zouden staan. Nu doen ook de bussen van Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS mee. Daarmee doet "zo goed als al het openbaar vervoer" zaterdag mee met de actie, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Nog een verdachte aangehouden voor explosies in Schoonoord

SCHOONOORD (ANP) - Een 28-jarige man uit Rotterdam is aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij in ieder geval een van de twee explosies bij een woning in Schoonoord, meldt de politie woensdag. Drie andere verdachten in de zaak werden eerder al aangehouden.

4 uur geleden
Verzakte bouwkraan in Leusden weer gestabiliseerd

LEUSDEN (ANP) - De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

6 uur geleden
Vorig jaar honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva

HEERENVEEN (ANP) - Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

7 uur geleden