Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur NOC*NSF schat schade sport op 950 miljoen euro

Directeur NOC*NSF schat schade sport op 950 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse sport dreigt door het coronavirus 950 miljoen euro aan inkomsten mis te lopen. NOC*NSF roept de overheid op een noodfonds in het leven te roepen dat de enorme financiële gevolgen kan compenseren.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, gaat graag in gesprek met het kabinet over de vorming van een noodfonds, zoals ook in andere sectoren een oplossing wordt gezocht. "We hebben met een aantal bonden en organisaties overleg gevoerd en aan de hand daarvan een impactanalyse gemaakt. Daarin komen we, als we rekenen tot en met de zomer, tot een inkomstenderving van 950 miljoen euro", zei hij bij de NOS.

"Het is een gigabedrag waarin de gehele sport is meegerekend: van de bonden tot verenigingen, van de gevolgen van afgelastingen van sportevenementen tot sportscholen die abonnementsgeld mislopen en ook het betaald voetbal", weet Dielessen die zich realiseert dat het bedrag ook lager kan uitvallen. "Dat zou kunnen als de sportwereld eerder op gang komt en mogelijk ook vanwege de economische maatregelen die al zijn genomen, zeker op het gebied van werknemersaspecten."

Trots

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, zegt in een verklaring trots te zijn op sportief Nederland. "Nederland is tot stilstand gekomen om met elkaar de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk af te remmen", zegt ze. "Het heeft wel tot gevolg dat de sportinfrastructuur stilligt en dat zorgt voor eenzaamheid en verveling. Saamhorigheid van samen sporten valt weg."

"Het is van groot maatschappelijk belang dat die infrastructuur straks zo snel mogelijk weer geactiveerd kan worden", benadrukt Van Zanen-Nieberg. "De terecht genomen maatregelen treffen iedereen en zeker ook de sport zelf. Sporters, clubs, bonden, organisatoren van sportevenementen, exploitanten en ondernemende sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote organisatorische en vooral ook financiële gevolgen. Binnen de sport zullen we met elkaar solidair zijn en de schade zo veel mogelijk samen opvangen. Ik reken er op dat alle gemeenten in Nederland en op landelijk niveau de rijksoverheid, ons daarbij helpen."

Meer uit Sport

Springruiter Van der Vleuten boekt groot succes in Cannes

CANNES (ANP) - Springruiter Maikel van der Vleuten heeft zaterdagavond de Global Champions Tour Grand Prix van Cannes gewonnen, een internationaal hoog aangeschreven wedstrijd. Met zijn paard Beauville Z N.O.P. hield de huidige nummer 4 van de wereldranglijst in de barrage maar liefst 12 concurrenten achter zich.

2 uur geleden
Zwemmer Tjon-A-Joe blijft hopen op Nederlandse nationaliteit

AMERSFOORT (ANP) - Renzo Tjon-A-Joe hoopte volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs voor Nederland uit te komen. De naturalisatie van de in Suriname geboren zwemmer is een aantal weken geleden echter afgewezen. De teleurgestelde Tjon-A-Joe heeft bij de IND bezwaar aangetekend.

6 uur geleden
Hockeyers winnen nipt van koploper India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League koploper India verslagen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee won in Eindhoven met 3-2.

7 uur geleden
Swiatek eerste vrouw sinds Henin die titel in Parijs prolongeert

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek is de eerste tennisster sinds 2007 die erin is geslaagd haar titel op Roland Garros te prolongeren. Zestien jaar geleden lukte dat de Belgische Justine Henin.

7 uur geleden
Turnster Visser wint brugfinale bij World Challenge Cup in Osijek

OSIJEK (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft bij de World Challenge Cup in het Kroatische Osijek goud gewonnen in de brugfinale. Visser kwam tot 14,333 punten en hield daarmee de concurrentie ruim achter zich. De Australische Georgia Godwin (13,700) en de Slowaakse Barbora Mokosova (13,300) completeerden het podium.

8 uur geleden
Swiatek voor de derde keer de beste op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer Roland Garros gewonnen. De nummer 1 van de wereld versloeg in de eindstrijd de Tsjechische Karolina Muchova met 6-2 5-7 6-4. Swiatek stond met 6-2 en 3-0 voor, maar het draaide toch uit op een derde set. Daarin stond Muchova (26), de mondiale nummer 43, met 2-0 en 4-3 voor. Na 2 uur en 46 minuten besloot Muchova het duel met een dubbele fout.

8 uur geleden
Van Weeren Europees kampioen bowlen

WITTELSHEIM (ANP) - Jord van Weeren is in Franse Wittelsheim Europees kampioen bowlen geworden. De 29-jarige Leidenaar was in de finale te sterk voor voormalig wereldkampioen James Blomgren uit Zweden: 267-259.

8 uur geleden