Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur NEC: spandoek met 'Pure Haat' valt ons kwalijk te nemen

Directeur NEC: spandoek met 'Pure Haat' valt ons kwalijk te nemen

NIJMEGEN (ANP) - NEC had niet moeten toestaan dat zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een groot spandoek met daarop de tekst 'Pure Haat' werd opgehangen in stadion De Goffert. Dat zegt algemeen directeur Wilco van Schaik dinsdag in een boodschap richting de fans van de Nijmeegse club.

"Er is maar één partij die dat kwalijk te nemen valt en dat zijn wij als club en ik als directeur", aldus Van Schaik. "Intern hebben wij, achteraf gezien, een inschattingsfout gemaakt. Wij hebben het verkeerd beoordeeld, beoordeeld op basis van het verleden. Dat hadden we anders moeten doen. Sorry hiervoor."

Van Schaik ging ook in op het gooien van plastic bekers met bier naar de spelers. "Dat is een nationaal fenomeen aan het worden. Lange tijd hadden we dat niet hier in Nijmegen, nu wel. Ik hoop dat we ervan geleerd hebben. We moeten dat laten. Ik ga je vertellen dat daar straks enorme straffen op komen te staan, dus doe het niet."

Na afloop van het duel stortte een deel van de tribune van het vak met Vitesse-supporters in. Dankzij een container, die de tribune en fans opving, vielen er geen gewonden. Buiten het stadion liep het flink uit de hand met rellen. "Het merendeel van die mensen kunnen en mogen zich geen NEC-supporter noemen", vindt Van Schaik. "Zij hebben onze club in een heel verkeerd daglicht gezet. Het merendeel, denken wij, kwam niet eens uit het stadion. Dat hebben wij ook tegen de politie gezegd. Ik hoop dat we heel veel mensen, samen met de politie, kunnen pakken. Zij mogen nooit meer in De Goffert komen."

Meer uit Voetbal

Wiegman trots, maar baalt van uitblijven Engelse 4-2 tegen Oranje

LONDEN (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman is trots op haar ploeg na de late 3-2-zege op de voetbalsters van Oranje, maar baalt van het uitblijven van de 4-2. In dat geval was de WK-finalist het Nederlands elftal al voorbijgegaan op basis van een beter onderling resultaat. Dat is nu gelijk, waardoor Oranje door een beter doelsaldo als koploper het beslissende laatste Nations League-duel ingaat.

2 uur geleden
Jonker vertrouwt op Schotse voetbalsters in 'kromme situatie'

LONDEN (ANP) - Bondscoach Andries Jonker is niet alleen maar negatief na de late nederlaag (3-2) op Wembley tegen Engeland. Met een ruime zege op Schotland zouden de Engelsen Oranje dinsdag in het laatste Nations League-groepsduel toch nog de groepswinst kunnen afpakken, maar Jonker rekent ook door de spanningen tussen beide landen op de volledige inzet van de Schotten.

2 uur geleden
Van der Weerden gaat Pusic assisteren bij Sjachtar Donetsk

DONETSK (ANP) - Chris van der Weerden is aangesteld als assistent-trainer van Sjachtar Donetsk, waar de Nederlander de rechterhand wordt van trainer Marino Pusic. Dat heeft Sjachtar bekendgemaakt. Pusic ruilde eind oktober Feyenoord in voor de Oekraïense topclub.

2 uur geleden
Juventus voorlopig aan kop in Serie A na nipte zege op Monza

MONZA (ANP) - Voetbalclub Juventus heeft de competitiewedstrijd bij Monza winnend afgesloten. Een kopdoelpunt van Adrien Rabot in de openingsfase leek de beslissing te brengen, maar in blessuretijd maakte Andrea Carboni namens de thuisploeg gelijk. Federico Gatti voorkwam vervolgens duur puntenverlies: 2-1.

4 uur geleden
Oranjevrouwen missen op Wembley uitgelezen kans op groepswinst

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben op Wembley een zege uit handen gegeven. Bij rust stond de ploeg van bondscoach Andries Jonker met 2-0 voor dankzij treffers van Lineth Beerensteyn. Met treffers in de 59e en 61e minuut kwam Engeland terug. In de blessuretijd besliste Ella Toone het duel: 3-2

4 uur geleden
Oranjevrouwen verliezen op Wembley en missen kans op groepswinst

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben na een 2-0-voorsprong met 3-2 verloren van Engeland op Wembley. Bij een zege had de ploeg van bondscoach Andries Jonker zich al verzekerd van de groepswinst in de Nations League, die nodig is om kans te houden op de Olympische Spelen. Nu komt Engeland op gelijke hoogte.

4 uur geleden
Messi denkt nog lang niet aan stoppen in Argentijns elftal

BUENOS AIRES (ANP) - Lionel Messi denkt voorlopig niet aan stoppen bij het Argentijnse elftal. "Zolang ik me goed voel en kan blijven presteren, ga ik door", zei de 36-jarige stervoetballer op ESPN. "Het leek erop dat ik na het winnen van de wereldbeker in Qatar met pensioen zou gaan, maar nu wil ik niets liever dan bij de ploeg zijn. We beleven een bijzondere fase, ik wil er volop van genieten."

5 uur geleden