Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur KNVB: hopelijk trainen profs in mei in kleine groep

Directeur KNVB: hopelijk trainen profs in mei in kleine groep

ZEIST (ANP) - Als de gezondheid van iedereen het toelaat, dan hoopt algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB dat voetballers van clubs uit de eredivisie en eerste divisie begin mei in kleine groepjes weer mogen trainen. "In dat geval kunnen we half juni weer wedstrijden spelen en de competities voor 3 augustus beëindigen", vertelt hij.

Veel zal afhangen van het besluit dat het kabinet op 21 april neemt over mogelijk nieuwe aanvullende maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus. "We zullen altijd het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijven volgen", benadrukt Gudde. "Maar hopelijk kan er volgende maand op topsportlocaties voorzichtig begonnen worden met trainen, net zoals de afgelopen weken al in Duitsland en Zweden gebeurde."

De datum van 3 augustus heeft de KNVB woensdag meegekregen van de UEFA, tijdens een videoconferentie met 54 andere aangesloten bonden van ruim 2,5 uur. "De Europese bond heeft de agenda helemaal vrijgemaakt, zodat de kans het grootst is dat competities nog worden afgesloten", vertelt Gudde. "Logisch, want de financiële belangen zijn enorm. Ik heb ook gelezen dat het de clubs in de Engelse Premier League 1 miljard euro kan kosten."

Grote flexibiliteit

De UEFA bekijkt over twee weken wat dit betekent voor voetballers die na 30 juni van club zouden wisselen. "Daar waren heel veel vragen over en dat zal een grote flexibiliteit van clubs en spelers vragen", voorspelt Gudde. "Neem nu Hakim Ziyech die 1 juli geen speler van Ajax maar van Chelsea is. Het is uitgesloten dat hij vanaf 1 juli het huidige seizoen bij Chelsea afmaakt. Maar er zal wat geregeld moeten worden als hij in juli nog een maand voor Ajax speelt."

Gudde en zijn collega's bij de KNVB wachten drukke weken. "We moeten ook kijken wat de consequenties zijn als er helemaal niet meer gevoetbald wordt. Maar we hopen nog steeds dat het seizoen met een bekerfinale wordt afgemaakt. Hoe, dat zal de toekomst leren. Je zal mij nu ook niet horen zeggen dat het uitgesloten is dat er in juli weer mensen in stadions zitten. Ik ben geen viroloog, wij volgen het RIVM."

Als de meeste competities voor 3 augustus nog een einde krijgen, dan mogen de voetballers zich opmaken voor een loodzware periode. "Begin september begint het kwalificatietoernooi voor de Nations League alweer. Dan spelen we met het Nederlands elftal volgens het huidige schema binnen vier dagen tegen Polen en Italië", weet Gudde. "Daar komt mogelijk nog een interland bij. Dan speel je dus zondag voor je club en binnen anderhalve week drie keer voor je land, voordat je weer snel met je club in actie moet komen."

Meer uit Voetbal

Brighton lang zonder aanvaller Fati en verdediger Lamptey

BRIGHTON (ANP/RTR) - Brighton & Hove Albion kan voorlopig niet beschikken over aanvaller Ansu Fati en verdediger Tariq Lamptey. Volgens coach Roberto De Zerbi van de Engelse voetbalclub hebben de twee afgelopen weekend een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Nottingham Forest (3-2).

1 uur geleden
Alles valt bij PSV de goede kant op onder 'droomkandidaat' Bosz

SEVILLA (ANP) - PSV-directeuren Marcel Brands en Earnest Stewart zullen elkaar deze dagen nog weleens lachend aankijken. Het is precies een half jaar geleden dat het duo de verzamelde media op sportcomplex De Herdgang uitleg probeerde te geven na het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij, die één speeldag voor het einde van het vorige seizoen opstapte door een gebrek aan draagvlak en support. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Peter Bosz, door Brands en Stewart omschreven als 'droomkandidaat', valt voorlopig alles de goede kant op in Eindhoven.

2 uur geleden
PSV met bereiken achtste finales CL al zeker van 50 miljoen euro

SEVILLA (ANP) - Het bereiken van de achtste finales van de Champions League is voor PSV niet alleen op sportief gebied belangrijk. De Eindhovenaren mogen dankzij die prestatie ruim 50 miljoen euro bijschrijven. Dat bedrag kan nog verder oplopen in het laatste pouleduel met Arsenal en vanaf de achtste finales.

10 uur geleden
PSV na acht jaar weer naar achtste finales Champions League

SEVILLA (ANP) - PSV staat na acht jaar weer in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren kunnen, dankzij een zege van Arsenal op RC Lens (6-0), de tweede plaats in groep B niet meer ontgaan.

10 uur geleden
Pepi blijft bescheiden na treffer: ik moet geduld hebben

SEVILLA (ANP) - Ricardo Pepi bleef bescheiden nadat hij PSV in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen Sevilla aan een cruciale zege had geholpen. De Amerikaan kopte de bal in de 92e minuut, na een voorzet van Yorbe Vertessen, hard binnen: 2-3.

10 uur geleden
Trainer Ten Hag baalt van gelijkspel Manchester United

ISTANBUL (ANP) - Trainer Erik ten Hag baalde van het gelijkspel van Manchester United bij Galatasaray in de Champions League (3-3). "We hadden de wedstrijd in handen", zei hij vlak na het duel in Istanbul. "We speelden ook goed, maar dan moet je ook 3 punten pakken. Dat hebben we niet gedaan. Ik moet ook constateren dat we niet goed hebben verdedigd."

11 uur geleden
Pepi beëindigt reeks van zestien jaar zonder uitzege voor PSV

SEVILLA (ANP) - PSV beëindigde met de miraculeuze overwinning bij Sevilla (2-3) een lange reeks uitwedstrijden in de Champions League zonder zege. De laatste keer dat de Eindhovenaren in het hoofdtoernooi een duel buiten het eigen stadion wonnen, was tot woensdag zestien jaar geleden.

11 uur geleden