Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur Keuken Kampioen Divisie: sneller en strenger optreden

Directeur Keuken Kampioen Divisie: sneller en strenger optreden

ZEIST (ANP) - Sneller en strenger optreden bij ongeregeldheden in de voetbalstadions, dat is voorlopig het beleid van de clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Maandag overlegt de Regiegroep Voetbal en Veiligheid over de reeks incidenten in de afgelopen weken. "Op dit moment gebruiken we zoveel mogelijk de huidige maatregelen, die we sneller en strenger inzetten. We overleggen met diverse partijen wat we daarnaast nog meer kunnen doen", zegt algemeen directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

De afgelopen weken ging het regelmatig mis bij wedstrijden in de Eredivisie. Dit weekeinde gebeurde dat ook in de Keuken Kampioen Divisie, de competitie waar de CED over gaat. De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC in Maastricht moest vrijdagavond worden gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribunes. Zaterdag werd Excelsior - FC Eindhoven kort stilgelegd vanwege wangedrag van de supporters.

"Wat vrijdag bij MVV - Roda JC gebeurde, is dieptriest", zegt Boele. "Zo'n 25 tot 30 personen verpesten het daar voor 6000 supporters in het stadion. In eerste instantie dachten we dat het ging om een 'post-coronapiek', waarin bepaalde groepen mensen om wat voor reden dan ook stoom moesten afblazen. Maar dit is geen incident meer. We moeten voorkomen dat dit zich doorzet."

Overleg Regiegroep Voetbal en Veiligheid

Volgens Boele verpest een kleine minderheid het voor de grote menigte. "Ik denk niet dat deze personen supporters zijn. Ze komen wel naar het stadion, maar ze gebruiken het voetbal als platform om hun frustraties over wat dan ook te uiten. Dat zie je ook terug in de maatschappij. Het gedrag in de stadions is anders dan voor corona. Toen waren er ook wel eens incidenten, maar dat waren echt incidenten. We gingen toen ook coulanter om met de reglementen. Nu zetten we ze veel sneller en strenger in, dat zie je aan het snel groeiende aantal tuchtzaken en stadionverboden. Het is zaak dat die dan gehandhaafd worden. Als blijkt dat een stadionverbod een wassen neus is en iemand kan gewoon weer naar binnen, heeft het niet zoveel nut en moeten we zorgen dat we dat beter kunnen handhaven."

De KNVB en de Eredivisie CV, de overkoepelende organisatie van de Eredivisieclubs, willen op dit moment niet reageren. Ze wachten eerst het overleg af van de Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin vertegenwoordigers van burgemeesters, de politie, de KNVB en het Ministerie van Veiligheid en Justitie zitten. Zij bespreken de situatie maandag aan het einde van de middag.

Meer uit Voetbal

Benatia en Papin krijgen functie bij Ajax-tegenstander Marseille

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde.

18 minuten geleden
Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

1 uur geleden
Coach Grosso van Olympique Lyon ontslagen

LYON (ANP/AFP) - Olympique Lyon heeft coach Fabio Grosso ontslagen. De Italiaanse trainer moet vertrekken door de slechte resultaten.

1 uur geleden
Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

VOLENDAM (ANP) - Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

3 uur geleden
Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

4 uur geleden
Wiegman denkt dat Oranjevrouwen druk op Wembley goed aankunnen

BURTON UPON TRENT (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman denkt niet dat de voetbalsters van Oranje al te veel onder de indruk zullen zijn van spelen in het iconische Wembley-stadion in Londen. Vrijdag zijn er in ieder geval zo'n 75.000 fans bij het cruciale Nations League-duel. De Oranjevrouwen speelden nog niet eerder voor zoveel toeschouwers.

5 uur geleden
Oranje stijgt naar zesde plek op FIFA-ranking

ZÜRICH (ANP) - Het Nederlands elftal is gestegen naar de zesde plek van de FIFA-wereldranglijst. Vorige maand stond Oranje zevende. Het team van bondscoach Ronald Koeman heeft Portugal, dat naar plek zeven zakte, gepasseerd en krijgt de top 5 in zicht.

5 uur geleden