Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diplomaten leggen bloemen voor slachtoffers aanslag bij Moskou

Diplomaten leggen bloemen voor slachtoffers aanslag bij Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - Meer dan 250 buitenlandse diplomaten hebben bloemen gelegd tijdens een ceremonie bij de Crocus-concerthal bij Moskou, die 22 maart het doelwit was van terroristen. Bij de aanslag zijn meer dan 140 mensen om het leven gekomen.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hebben meer dan 130 diplomatieke vertegenwoordigingen in Moskou een of meer afgevaardigden gestuurd. Ze komen onder meer uit Afrika, de Europese Unie, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten of werken bijvoorbeeld bij de Verenigde Naties.

De bloedige aanslag is opgeëist door de terreurbeweging Islamitische Staat en volgens Amerikaanse zegslieden zit de Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP) erachter. Deze beweging is in Afghanistan opgedoken, maar veel van haar aanhangers komen uit voormalige Sovjetrepublieken ten noorden van Afghanistan. De hoofdverdachten van de aanslag zijn opgepakt en zouden Tadzjieken zijn. Volgens Russische onderzoekers hadden ze connecties met "Oekraïense nationalisten", maar volgens Washington klopt daar niks van.

Meer uit Buitenland

Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

26 minuten geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

1 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

1 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

1 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

2 uur geleden
Meer dan 500 arrestaties na dodelijke protesten in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Na de golf van politiek geweld in Bangladesh zijn al zeker 532 mensen opgepakt, meldt een woordvoerder van de politie van de Bengalese hoofdstad Dhaka. Onder hen zijn ook leden van de oppositie. Bij de protesten zijn in een week tijd al 163 mensen omgekomen en raakten honderden agenten gewond.

3 uur geleden
'Olympische week' voor Franse president Macron

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron brengt maandag samen met onder anderen de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, een bezoek aan het olympische dorp in Saint-Denis bij Parijs. Er zijn in de aanloop naar de Olympische Spelen die vrijdag beginnen al zeker 4400 sporters neergestreken. Macron bezoekt onder meer de Franse atleten in het dorp. Ook de ministers van Binnenlandse Zaken en van Sport, respectievelijk Gérald Darmanin en Amélie Oudéa-Castéra, nemen deel aan het bezoek.

3 uur geleden