Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dip Europese verkoop personenauto's in augustus

Dip Europese verkoop personenauto's in augustus

BRUSSEL (ANP) - De verkoop van personenauto's in Europa is in augustus weggezakt. De Europese brancheorganisatie ACEA merkt daarbij op dat de dip niet te vergelijken is met die van eerder dit jaar. In juli was er in heel wat landen nog sprake geweest van herstel, waaronder grote markten als Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De autoverkopen in juli lagen 5,7 procent onder die van dezelfde maand een jaar eerder. Dat was de kleinste neergang van dit jaar. In augustus lagen de verkopen echter weer 18,9 procent lager dan een jaar eerder. Over de eerste acht maanden van dit jaar werden ruim 6,1 miljoen auto's verkocht, ongeveer een derde minder dan in diezelfde maanden in 2019.

Volkswagen is het meest verkochte merk in Europa. Verder heeft het VW-concern, waar onder meer Audi, Skoda en Seat ook onder vallen, het grootste marktaandeel van alle grote automakers, gevolgd door PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel.

Meer uit Financieel

Boeing licht hoger op afwachtend Wall Street na koopadvies

NEW YORK (ANP) - Boeing is dinsdag met een kleine winst begonnen aan een nieuwe sessie op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant profiteerde van een koopadvies door analisten van investeringsbank RBC Capital Markets en werd 0,5 procent hoger gezet. De algehele stemming op Wall Street bleef terughoudend. Beleggers wachten vooral op nieuwe inflatiegegevens uit de Verenigde Staten, die donderdag naar buiten komen.

29 minuten geleden
Evenveel pinbetalingen tijdens koopjesdagen als vorig jaar

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal pinbetalingen aan de winkelkassa's van Black Friday tot en met Cyber Monday is dit jaar hetzelfde als vorig jaar, meldt Betaalvereniging Nederland. Dit jaar werden tijdens deze vier dagen naar schatting 66,5 miljoen pinbetalingen verwerkt voor een totaalbedrag van ongeveer 1,86 miljard euro.

50 minuten geleden
Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

ESSEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE is van plan tot en met 2030 wereldwijd in totaal 55 miljard euro te investeren in duurzame energiebronnen en andere schone projecten. Dat meldde het bedrijf dinsdag op een beleggersdag in Londen.

1 uur geleden
Delfts biotechbedrijf krijgt miljoenen om te groeien

DELFT (ANP) - Het nieuwe bedrijfje Cradle uit Delft, dat kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt om sneller enzymen te kunnen bouwen, heeft miljoenen opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien. De investeringsronde leverde 24 miljoen dollar op, omgerekend bijna 22 miljoen euro.

2 uur geleden
DNB: bankensector weerbaar, maar concurrentie neemt toe

AMSTERDAM (ANP) - De gestegen winsten van Nederlandse banken gaan gepaard met maatschappelijke onvrede over de hoogte van de spaarrente, constateert De Nederlandsche Bank (DNB) in een nieuwe studie. Weliswaar staan banken er in ons land goed voor, de sector moet ervoor waken dat "de rugwind omslaat in tegenwind", aldus de centrale bank, die daarbij onder meer wijst naar de gevolgen van digitalisering en concurrentie.

3 uur geleden
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stopt met adverteren op X

DEN HAAG (ANP) - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stopt met adverteren op X. De overheidsinstantie blijft het socialmediakanaal nog wel gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden en om eventuele storingen kenbaar te maken, zegt een woordvoerster.

3 uur geleden
Baas vliegtuigmotorenmaker Rolls-Royce gelooft niet in waterstof

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gelooft niet dat stroom of waterstof toekomst hebben voor de aandrijving van vliegtuigen. Volgens de begin dit jaar aangetreden topman Tufan Erginbilgic is duurzame vliegtuigbrandstof, ofwel zogeheten sustainable aviation fuel (SAF), de enige manier voor grote luchtvaartmaatschappijen om klimaatdoelen te halen.

3 uur geleden