Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dinsdag vanaf tweede helft avond geen treinen Amersfoort Centraal

Dinsdag vanaf tweede helft avond geen treinen Amersfoort Centraal

UTRECHT (ANP) - Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege spoedwerkzaamheden. Dat melden ProRail en de NS. Een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt moet worden vervangen. De NS biedt geen vervangend vervoer aan, omdat busbedrijven zouden hebben aangegeven onvoldoende bussen en chauffeurs te kunnen leveren.

De vervoerder, die het "buitengewoon vervelend" zegt te vinden geen vervangend vervoer aan te kunnen bieden, adviseert reizigers dinsdag eerder op pad te gaan of alternatief vervoer te zoeken. De reparatie moet in de nacht van dinsdag op woensdag worden afgerond. De verwachting is dat het treinverkeer woensdag volgens dienstregeling kan opstarten.

Het systeem dat wordt vervangen valt volgens ProRail momenteel veelvuldig uit. Vervanging zou daarom noodzakelijk zijn. Door de reparatie werken de seinen en wissels in het hele gebied niet, wat ervoor zorgt dat treinen er niet kunnen rijden. Het vervangen van de onderdelen begint om 22.00 uur, aldus de spoorbeheerder. "Voor die tijd moeten alle treinen in de omgeving weg zijn of op hun plek staan. Daarom rijdt de laatste trein uiterlijk 21.00 uur station Amersfoort Centraal binnen."

Een NS-woordvoerder kon zondagavond niet zeggen hoe groot het effect van het schrappen van de treinen op de totale dienstregeling is.

Meer uit Binnenland

Rechter beperkt gebiedsverbod voor Pegida-voorman tot 10 april

ARNHEM (ANP) - De voorzieningenrechter heeft het gebiedsverbod aangepast, dat Pegida-voorman Edwin Wagensveld van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem kreeg. Het verbod geldt nu tot 10 april, aldus de rechtbank. Op grond van het oorspronkelijke gebiedsverbod mocht Wagensveld een halfjaar geen voet op Arnhems grondgebied zetten.

5 minuten geleden
Wraking legt zaak rond uitbuiting vrouwen door helderziende stil

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad heeft vrijdag de strafzaak tegen Marion K. (61), verdacht van onder meer het jarenlang uitbuiten en mishandelen van een vrouw, noodgedwongen moeten uitstellen. De omvangrijke en opmerkelijke zaak zou inhoudelijk behandeld worden, maar de verdachte zei dat ze griep had. Nadat een door de rechtbank opgeroepen GGD-arts haar in het cellenblok had onderzocht en geen ziekteverschijnselen had geconstateerd, besloot de rechtbank dat de zaak alsnog doorgang zou vinden. Daarop wraakte de advocaat van K. de rechtbank, omdat zij met die beslissing volgens de raadsman de schijn van vooringenomenheid had gewekt.

8 minuten geleden
Opvang 2e Exloërmond blijft iets langer open

2E EXLOËRMOND (ANP) - De tijdelijke nachtopvanglocatie waar tweehonderd asielzoekers terechtkunnen in 2e Exloërmond blijft iets langer open. Eigenlijk zou de opvang zondag sluiten, maar dat gebeurt nu pas dinsdag. De gemeente Borger-Odoorn, waar het Drentse 2e Exloërmond onder valt, meldt vrijdag te hebben besloten tot de verlenging na een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

31 minuten geleden
Gedenktekens en 100.000 euro om betaalde tramritten Joden

AMSTERDAM (ANP) - Er komen gedenktekens bij drie tramhaltes in Amsterdam met informatie over de deportatie per tram van Joodse Amsterdammers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook stelt de gemeente Amsterdam 100.000 euro beschikbaar aan het Centraal Joods Overleg (CJO) ter compensatie van het geld dat vervoersbedrijf GVB verdiende aan de tramritten. Dat melden de gemeente Amsterdam en het GVB vrijdag.

45 minuten geleden
Hotels en vakantieparken nog amper benaderd voor asielopvang

DEN HAAG (ANP) - Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

51 minuten geleden
Iets drukker op de weg dan normaal op Goede Vrijdag

DEN HAAG (ANP) - Het is vrijdag aan het begin van de middag iets drukker dan normaal op een Goede Vrijdag rond dezelfde tijd. Dat komt behalve door vakantieverkeer vermoedelijk ook door een aantal ongelukken en asfaltschade op de A1, waardoor een rijstrook dicht is. Omstreeks 12.45 uur staat er zo'n 300 kilometer file, meldt de ANWB, terwijl dat normaal rond die tijd op Goede Vrijdag circa 250 kilometer is.

1 uur geleden
Leeftijdsgrens voor fatbikes juridisch niet mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is juridisch niet mogelijk om alleen vanaf een bepaalde leeftijd toe te staan om op een fatbike te rijden, zeggen onderzoekers van Sweco. In een rapport dat is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat schrijft het adviesbureau dat het moeilijk is om juridisch onderscheid te maken tussen fatbikes en andere e-bikes.

1 uur geleden