Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dilan Yeşilgöz zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD

Dilan Yeşilgöz zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD

DEN HAAG (ANP) - Dilan Yeşilgöz wordt zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD, meldt de partij op de website. De demissionair justitieminister is vorige maand door de VVD naar voren geschoven als voorkeurskandidaat. Tegenkandidaten konden zich tot zondag melden. Dat is niet gebeurd en daarom staat nu vast dat Yeşilgöz de lijst aanvoert bij de Kamerverkiezingen in november.

"Met elkaar en met onze ideeën voor Nederland, gaan we er alles aan doen om bij deze verkiezingen de grootste partij te worden", zegt Yeşilgöz in een reactie.

Eerder leek het erop dat Yeşilgöz wel een tegenkandidaat zou krijgen, toen voormalig Kamerlid André Bosman zich meldde als kandidaat. Maar hij trok zich later terug omdat het hem niet goed leek voor de partij om het aan te laten komen op een lijsttrekkersverkiezing.

Sterker en weerbaarder

De politica wil Nederland "nog sterker en weerbaarder te maken, veiliger, welvarender en klaar voor de toekomst", zei Yeşilgöz eerder toen haar kandidatuur bekend werd gemaakt. Ze was eerder een aantal maanden demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en Tweede Kamerlid.

Yesilgöz is in 1977 geboren in de Turkse hoofdstad Ankara, is van Koerdische afkomst en kwam op 8-jarige leeftijd naar Nederland. Ze was actief bij GroenLinks, SP en PvdA voordat ze bij de VVD belandde. Inmiddels wordt ze gerekend tot de rechterflank van die partij. Als Kamerlid stond ze ook al voor de harde aanpak van de misdaad.

Meer uit Binnenland

Nederlander beschuldigd van beschadiging muur Herculaneum

ROME (ANP/RTR) - Een Nederlandse toerist wordt in Italië beschuldigd van het bekladden van een muur met een fresco in Herculaneum. De muur is onderdeel van een woning in het archeologische gebied.

20 minuten geleden
Ruiten woning voor mishandeling opgepakte pleegouders vernield

VLAARDINGEN (ANP) - Meerdere ruiten van de woning van de van mishandeling verdachte pleegouders uit Vlaardingen zijn afgelopen weekend vernield. De politie meldt maandag te onderzoeken wat er is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is, onder meer op basis van beelden van een mobiele camera die vrijdag in de straat is neergezet.

1 uur geleden
Kiezers kunnen op meer stations stemmen voor Europa

UTRECHT (ANP) - Op meer stations kunnen mensen donderdag hun stem uitbrengen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De stations van Gorinchem, Winterswijk en Aalten zijn maandag toegevoegd aan de lijst die de NS eerder al had opgesteld en vrijgegeven.

2 uur geleden
Rijkswaterstaat verwacht geen problemen door hoge waterstanden

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat verwacht de komende dagen geen problemen voor de scheepvaart door de hoge waterstanden in het land, meldt een woordvoerster. Op dit moment kampt het zuiden van Duitsland met wateroverlast door hevige regenval. "Een deel van de regen is in het stroomgebied van de Rijn gevallen. Dat is doorslaggevend voor hoeveel water er bij Lobith in Nederland binnenkomt. Maar er is heel veel regen gevallen in de Donau, dat is niet direct op ons van toepassing", legt de woordvoerster uit.

2 uur geleden
Zeven ton aan schadeclaims door Eritrese rellen in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de rellen op 17 februari bij zalencentrum Opera in Den Haag is voor 700.000 euro schade aangericht. Voertuigen van de ME vormen de grootste kostenpost. De rechtbank behandelde maandag 86 schadeclaims in de strafzaak tegen een groep Eritrese verdachten. Tegen hen is vorige week tot twaalf maanden celstraf geëist. De slachtoffers willen ieder van de tien verdachten verantwoordelijk houden voor de totale schade.

3 uur geleden
Hsl-treinverkeer wordt weer opgestart, oorzaak storing onbekend

UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer op het traject van de hogesnelheidslijn (hsl) wordt weer opgestart na een seinstoring, meldt ProRail maandag iets voor het middaguur. Door de storing reden er sinds 06.30 uur geen treinen op dat traject tussen Amsterdam en Rotterdam. Ook reden er minder sprinters tussen Schiphol en Leiden. De NS verwacht dat de hsl-treinen rond 12.30 uur weer volgens dienstregeling gaan rijden, tot die tijd vallen ze nog uit.

3 uur geleden
Kabinetsadviseur waarschuwt voor problemen met nieuwe huurwet

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State voorziet problemen als de Eerste Kamer de nieuwe huurwet van demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zonder aanpassingen goedkeurt. De wet moet huurprijzen in het middensegment verlagen en geldt voor bewoners van een zelfstandige woning. Maar volgens de kabinetsadviseur blijft onduidelijk wanneer sprake is van het laatste.

3 uur geleden