Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dikke min voor financieel fonds JPMorgan op Wall Street

Dikke min voor financieel fonds JPMorgan op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft vrijdag dik 6 procent van zijn beurswaarde verloren. Beleggers konden de kwartaalupdate van de bank duidelijk niet waarderen. Met name de omzet van de bank viel lager uit dan verwacht. Volgens kenners is het tegenvallende bericht van de bank mogelijk ook een opmaat voor kwartaalberichten van andere bedrijven. Zeker doordat Wall Street gewend is geraakt aan recordwinsten.

De resultaten van sectorgenoot Wells Fargo (plus 3,7 procent) vielen wel in de smaak bij beleggers. De bank zag de kwartaalwinst stijgen en wist de kosten terug te dringen. Citigroup zakte 1,3 procent na publicatie van de resultaten. De grote Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, die ook met cijfers kwam, verloor 2,2 procent.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,6 procent op 35.911,81 punten. De brede S&P 500 maakte een eerder verlies goed en won 0,1 procent tot 4662,85 punten en techgraadmeter Nasdaq ging ook van verlies naar winst en won uiteindelijk 0,6 procent tot 14.893,75 punten.

Apple

Techconcern Apple (plus 0,5 procent) stond bij de winnaars. Het concern moet de lancering van zijn virtualrealityheadset, die het overigens nooit officieel heeft aangekondigd, mogelijk uitstellen. Er zouden nog problemen zijn met het ontwikkelen van de software en de camera. Ook zou de bril oververhit kunnen raken.

Verder regende het aanklachten tegen techbedrijven. Zo zou Google, onderdeel van Alphabet, adverteerders en uitgevers jarenlang misleid hebben bij de veilingen voor zijn advertenties. De aanklacht van het bedrijf komt van meer dan tien Amerikaanse staten. Het aandeel Alphabet won evenwel 0,5 procent.

Microsoft

Ook een dochterbedrijf van Microsoft (plus 1,8 procent) is onderdeel van een rechtszaak. Socialmediaplatform LinkedIn zou zijn enorme schat aan gebruikersgegevens en geavanceerde technologie gebruiken om een monopolie op de zakelijke socialmediamarkt in stand te houden.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, won 1,6 procent. Facebook krijgt in het Verenigd Koninkrijk te maken met een massaclaim die kan oplopen tot meer dan 2,8 miljard euro vanwege oneerlijke gebruikersvoorwaarden van het socialmediaplatform. Ook Meta-dochter Oculus, dat virtualrealitybrillen maakt, zou zich schuldig maken aan oneerlijke concurrentiepraktijken.

De euro was 1,1414 dollar waard, tegen 1,1443 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,6 procent meer op 84,28 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 86,45 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Activistische belegger Nelson Peltz neemt belang in Unilever

LONDEN (ANP) - Het investeringsfonds Trian Fund van de activistische belegger Nelson Peltz heeft een belang verworven in Unilever, meldt The Wall Street Journal zondag. Daardoor komt het levensmiddelenconcern onder druk te staan ​​in de nasleep van zijn mislukte bod van 68 miljard dollar (bijna 60 miljard euro) op farmaceut GlaxoSmithKline.

5 uur geleden
Bedrijvige beursweek met Philips, Apple, Tesla en Microsoft

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen krijgt de komende beursweek een vervolg. In Amsterdam gaat de aandacht aan het begin van de week uit naar Philips. Het zorgtechnologieconcern kwam onlangs al met een winst- en omzetalarm. Daarnaast is de aandacht in de Verenigde Staten gericht op handelsupdates van bekende bedrijven als Apple, Tesla en Microsoft. Verder neemt de Amerikaanse Federal Reserve een rentebesluit.

6 uur geleden
Turkse minister verwacht dat inflatie piekt op 40 procent

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Nureddin Nebati denkt dat de inflatie in het land de komende maanden piekt op zo'n 40 procent. Dat heeft hij gezegd op een bijeenkomst met economen en analisten in Istanbul. Mede door renteverlagingen steeg de inflatie in Turkije al tot ruim 36 procent en dat is het hoogste niveau sinds 2002.

9 uur geleden
Onderzoek: Amsterdam verliest terrein bij creatieve industrie

HILVERSUM (ANP) - Amsterdam blijft de belangrijkste cluster voor de creatieve industrie, zoals de kunsten, cultureel erfgoed, media, entertainment en creatieve zakelijke dienstverlening. Maar de banengroei bij de creatieve sector in Amsterdam verliest de afgelopen jaren wel steeds meer terrein aan de andere grote steden Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Dat meldt het adviesbureau Media Perspectives op basis van eigen onderzoek.

9 uur geleden
Apple-partner Foxconn verwacht 'ongeëvenaard' eerste kwartaal

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese technologieconcern Foxconn verwacht dat het "ongeëvenaarde resultaten" kan bereiken in het lopende eerste kwartaal. Dat stelt topman Young Liu van het bedrijf, dat officieel Hon Hai Precision Industry heet en onder meer iPhones in elkaar zet voor Apple. Fabrikanten wereldwijd leggen voorraden aan uit angst dat uitbraken van de omikronvariant van het coronavirus de toeleveringsketen verder zou kunnen verstoren.

10 uur geleden
Schiphol wil dit jaar besluit over openen Lelystad Airport

AMSTERDAM (ANP) - Topman Dick Benschop van Schiphol wil dat er dit jaar een besluit wordt genomen over de opening van Lelystad Airport. "Ook over het wanneer en hoe", zei hij in het televisieprogramma WNL op Zondag. Benschop benadrukte dat de luchtvaartsector hard is geraakt door de coronacrisis en dat het aantal vluchten nog lang niet op het niveau is van voor de pandemie.

10 uur geleden
Duitse regering: aardgas is tussenoplossing bij energietransitie

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Het gebruik van aardgas is nodig als tussenoplossing voor de energietransitie. Dat heeft de Duitse overheid geschreven in een brief aan de Europese Commissie. Berlijn vindt verder dat kernenergie niet mag worden aangeduid als duurzame energiebron, zoals Brussel van plan is.

1 dag geleden