Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dikke min voor financieel fonds JPMorgan op Wall Street

Dikke min voor financieel fonds JPMorgan op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft vrijdag dik 6 procent van zijn beurswaarde verloren. Beleggers konden de kwartaalupdate van de bank duidelijk niet waarderen. Met name de omzet van de bank viel lager uit dan verwacht. Volgens kenners is het tegenvallende bericht van de bank mogelijk ook een opmaat voor kwartaalberichten van andere bedrijven. Zeker doordat Wall Street gewend is geraakt aan recordwinsten.

De resultaten van sectorgenoot Wells Fargo (plus 3,7 procent) vielen wel in de smaak bij beleggers. De bank zag de kwartaalwinst stijgen en wist de kosten terug te dringen. Citigroup zakte 1,3 procent na publicatie van de resultaten. De grote Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, die ook met cijfers kwam, verloor 2,2 procent.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,6 procent op 35.911,81 punten. De brede S&P 500 maakte een eerder verlies goed en won 0,1 procent tot 4662,85 punten en techgraadmeter Nasdaq ging ook van verlies naar winst en won uiteindelijk 0,6 procent tot 14.893,75 punten.

Apple

Techconcern Apple (plus 0,5 procent) stond bij de winnaars. Het concern moet de lancering van zijn virtualrealityheadset, die het overigens nooit officieel heeft aangekondigd, mogelijk uitstellen. Er zouden nog problemen zijn met het ontwikkelen van de software en de camera. Ook zou de bril oververhit kunnen raken.

Verder regende het aanklachten tegen techbedrijven. Zo zou Google, onderdeel van Alphabet, adverteerders en uitgevers jarenlang misleid hebben bij de veilingen voor zijn advertenties. De aanklacht van het bedrijf komt van meer dan tien Amerikaanse staten. Het aandeel Alphabet won evenwel 0,5 procent.

Microsoft

Ook een dochterbedrijf van Microsoft (plus 1,8 procent) is onderdeel van een rechtszaak. Socialmediaplatform LinkedIn zou zijn enorme schat aan gebruikersgegevens en geavanceerde technologie gebruiken om een monopolie op de zakelijke socialmediamarkt in stand te houden.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, won 1,6 procent. Facebook krijgt in het Verenigd Koninkrijk te maken met een massaclaim die kan oplopen tot meer dan 2,8 miljard euro vanwege oneerlijke gebruikersvoorwaarden van het socialmediaplatform. Ook Meta-dochter Oculus, dat virtualrealitybrillen maakt, zou zich schuldig maken aan oneerlijke concurrentiepraktijken.

De euro was 1,1414 dollar waard, tegen 1,1443 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,6 procent meer op 84,28 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 86,45 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Air France-KLM stevig hoger op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. De luchtvaartcombinatie profiteerde van een koopadvies door Deutsche Bank. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente sterke opmars die volgde op de afnemende onrust in de bankensector. Ook wordt vooral gewacht op het inflatiecijfer van de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt.

3 minuten geleden
Duitsers geven minder uit in de winkelstraat

WIESBADEN (ANP) - Duitsers houden te midden van alle prijsstijgingen de hand op de knip. Winkeliers boekten in februari een lagere omzet dan een maand eerder, ondanks de hogere prijzen die ze voor veel producten rekenden.

44 minuten geleden
Ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit staakt activiteiten

LONG BEACH (ANP/BLOOMBERG) - Virgin Orbit, het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson, staakt zijn activiteiten en ontslaat het overgrote deel van het personeel. Virgin Orbit is in financiële problemen gekomen na de mislukte lancering van een ruimteraket vanuit West-Europa begin dit jaar.

45 minuten geleden
Aandacht voor DSM en inflatiecijfer eurozone op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar DSM. Het speciaalchemieconcern liet weten de aanmeldingstermijn voor de fusie met zijn Zwitserse branchegenoot Firmenich te verlengen tot 12 mei aangezien de twee bedrijven nog geen goedkeuring hebben gekregen van de Indiase autoriteiten. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar het inflatiecijfer van de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt.

1 uur geleden
Japan beperkt export hoogwaardige chiptechnologie

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan legt de export van technologie voor de productie van chips verder aan banden. Zo'n tien bedrijven uit het Aziatische land hebben voortaan een vergunning nodig om hun meest geavanceerde producten te exporteren. De beslissing volgt op druk van de Verenigde Staten om de modernste halfgeleidertechnologie niet langer aan China te verkopen, maar minister van Handel Yasutoshi Nishimura ontkende dat de beslissing in samenspraak met de Amerikanen is genomen.

1 uur geleden
Webwinkel JD.com flink hoger op positieve Aziatische beurzen

HONGKONG (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern JD.com behoorde vrijdag tot de grote winnaars op beurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het concern zijn bouwdivisie en industriële tak wil afsplitsen en de twee onderdelen apart naar de beurs wil brengen. De stap volgt op de aankondiging van zijn grotere concurrent Alibaba om zichzelf op te delen in zes hoofdonderdelen die een eigen beursnotering kunnen krijgen.

2 uur geleden
Winkeliers zetten 8,5 procent meer om in februari

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in februari 8,5 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. De groei komt vooral door de hogere prijzen, aangezien het totale verkoopvolume met 2,9 procent daalde. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

2 uur geleden