Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dikke min voor financieel fonds JPMorgan op Wall Street

Dikke min voor financieel fonds JPMorgan op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft vrijdag dik 6 procent van zijn beurswaarde verloren. Beleggers konden de kwartaalupdate van de bank duidelijk niet waarderen. Met name de omzet van de bank viel lager uit dan verwacht. Volgens kenners is het tegenvallende bericht van de bank mogelijk ook een opmaat voor kwartaalberichten van andere bedrijven. Zeker doordat Wall Street gewend is geraakt aan recordwinsten.

De resultaten van sectorgenoot Wells Fargo (plus 3,7 procent) vielen wel in de smaak bij beleggers. De bank zag de kwartaalwinst stijgen en wist de kosten terug te dringen. Citigroup zakte 1,3 procent na publicatie van de resultaten. De grote Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, die ook met cijfers kwam, verloor 2,2 procent.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,6 procent op 35.911,81 punten. De brede S&P 500 maakte een eerder verlies goed en won 0,1 procent tot 4662,85 punten en techgraadmeter Nasdaq ging ook van verlies naar winst en won uiteindelijk 0,6 procent tot 14.893,75 punten.

Apple

Techconcern Apple (plus 0,5 procent) stond bij de winnaars. Het concern moet de lancering van zijn virtualrealityheadset, die het overigens nooit officieel heeft aangekondigd, mogelijk uitstellen. Er zouden nog problemen zijn met het ontwikkelen van de software en de camera. Ook zou de bril oververhit kunnen raken.

Verder regende het aanklachten tegen techbedrijven. Zo zou Google, onderdeel van Alphabet, adverteerders en uitgevers jarenlang misleid hebben bij de veilingen voor zijn advertenties. De aanklacht van het bedrijf komt van meer dan tien Amerikaanse staten. Het aandeel Alphabet won evenwel 0,5 procent.

Microsoft

Ook een dochterbedrijf van Microsoft (plus 1,8 procent) is onderdeel van een rechtszaak. Socialmediaplatform LinkedIn zou zijn enorme schat aan gebruikersgegevens en geavanceerde technologie gebruiken om een monopolie op de zakelijke socialmediamarkt in stand te houden.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, won 1,6 procent. Facebook krijgt in het Verenigd Koninkrijk te maken met een massaclaim die kan oplopen tot meer dan 2,8 miljard euro vanwege oneerlijke gebruikersvoorwaarden van het socialmediaplatform. Ook Meta-dochter Oculus, dat virtualrealitybrillen maakt, zou zich schuldig maken aan oneerlijke concurrentiepraktijken.

De euro was 1,1414 dollar waard, tegen 1,1443 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,6 procent meer op 84,28 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 86,45 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

8 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

11 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

12 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

12 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

14 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

15 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

15 uur geleden