Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierentuin schiet krokodil dood die verzorgster beet

Dierentuin schiet krokodil dood die verzorgster beet

ZÜRICH (ANP) - In de dierentuin van Zürich heeft een krokodil in de hand van een dierenverzorgster gebeten. Haar hand zat minutenlang vastgeklemd tussen de kaken van het reptiel. Het dier is eindelijk doodgeschoten, meldde het Zwitserse persbureau SDA-Keystone woensdag. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht.

"De dierenverzorger had het verblijf maandagavond willen schoonmaken en had daarvoor het Filipijnse krokodillenmannetje apart gezet", vertelde dierentuindirecteur Alex Rübel woensdag aan het persbureau. Om onduidelijke redenen slaagde het dier er in de hand van de vrouw te grijpen.

Omdat hij niet losliet, werd uiteindelijk besloten het dier te doden. De krokodil, die 1,5 meter lang is en 15 kilo weegt, zou een exemplaar zijn van de zeldzame soort Filipijnse krokodillen van de Mindanao-eilanden zijn, waarvan er nog maar 250 in het wild leven. Een vrouwtje van dezelfde soort leeft nog steeds in de dierentuin van Zürich, zei Rübel. Of de dierentuin op zoek gaat naar een nieuw mannetje is nog niet beslist.

Meer uit Buitenland

Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

48 minuten geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

1 uur geleden
Drie doden bij schietpartij in winkelcentrum Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP/RTR) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok is dinsdag door een gewapende jongeman op mensen geschoten. Er zijn drie mensen om het leven gekomen en zeker vier mensen, onder wie een buitenlander, gewond geraakt. De politie heeft een 14-jarige verdachte in de hal van een hotel naast het winkelcentrum gearresteerd. Hij heeft zich overgegeven en lijkt niet gewond te zijn.

1 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

2 uur geleden
Rode Kruis: hoofdstad Nagorno-Karabach volledig verlaten

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Slechts honderden mensen zijn achtergebleven in de hoofdstad van Nagorno-Karabach, Stepanakert. "De stad is nu volledig verlaten", aldus een medewerker van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) ter plaatse tijdens een onlinepersconferentie. Er waren tot voor kort ongeveer 55.000 inwoners.

2 uur geleden
Nobelprijs Natuurkunde naar onderzoek met supersnelle lichtflits

STOCKHOLM (ANP) - Drie wetenschappers delen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De Fransman Pierre Agostini, De Hongaarse Oostenrijker Ferenc Krausz en de Française Anne L'Huillier krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek naar de beweging van elektronen binnen atomen en moleculen.

3 uur geleden
Leider Iran waarschuwt moslimlanden tegen relaties met Israël

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse leider ayatollah Khamenei heeft islamitische landen gewaarschuwd dat normalisering van de betrekkingen met Israël "wedden op een verliezend paard is". Iran is fel tegenstander van betrekkingen met 'de bezetters van Palestina'. Decennialang was dit het standpunt van bijna alle Arabische landen, maar steeds meer van die landen gaan betrekkingen aan met Israël.

3 uur geleden