Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierenrechtenactivisten blokkeren distributiecentra McDonald's

Dierenrechtenactivisten blokkeren distributiecentra McDonald's

LONDEN (ANP/RTR) - Dierenrechtenactivisten hebben in het Verenigd Koninkrijk alle vier distributiecentra van McDonald's geblokkeerd. De ongeveer vijftig demonstranten van de groep Animal Rebellion zijn van plan minstens 24 uur lang actie te voeren op de locaties. Ze blokkeren de in- en uitgangen van de distributiecentra met vrachtwagens en constructies van bamboe.

Door het verstoren van de distributie komt volgens de groep de bevoorrading van zo'n 1300 restaurants van McDonald's in gevaar. Een woordvoerster van de fastfoodketen heeft excuses aangeboden aan de klanten. "We zijn nog aan het onderzoeken wat de impact is op de bevoorrading van onze restaurants", zei ze.

De activisten eisen dat McDonald's vanaf 2025 alleen nog maar plantaardige producten aanbiedt. Animal Rebellion zegt verbonden te zijn aan Extinction Rebellion, dat in Nederland vaak actief is. Eerder deze maand ontregelde die actiegroep een deel van het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag.

Meer uit Financieel

Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt Nederlandse topman

LEIDEN (ANP) - Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt zijn topman. De Nederlandse mede-oprichter Krijn de Nood maakt met ingang van 17 juni plaats voor de Amerikaan Jeff Tripician.

10 minuten geleden
EU-enquête: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven

BRUSSEL (ANP) - Meer dan 70 procent van de Europese bedrijven geeft geen trainingen aan personeel om cyberaanvallen of lekken van informatie te herkennen. In een tijd waarin cyberaanvallen toenemen, vormt deze situatie "een groot gevaar voor het functioneren van informatiesystemen en voor de interne markt als geheel", zegt de Europese Commissie.

13 minuten geleden
The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er "aanzienlijke ontslagen" zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

33 minuten geleden
Amazon steekt miljarden in datacenters in Spanje

MADRID (ANP/RTR) - Amazon Web Services steekt komende jaren bijna 16 miljard euro in datacenters in Spanje. De investeringen gaan specifiek naar de noordoostelijk regio Aragon, heeft de cloudtak van het webwinkelconcern aangekondigd.

57 minuten geleden
Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

2 uur geleden
Van Oord krijgt Spaanse opdracht voor windpark in Oostzee

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Van Oord is door het Spaanse energiebedrijf Iberdrola ingeschakeld voor de bouw van het Duitse offshore windpark Windanker. Het Rotterdamse familiebedrijf kan daarmee een nieuw windproject toevoegen aan zijn opdrachten in de Oostzee.

2 uur geleden
Justitie VS eist tot zeven jaar cel tegen oud-bestuurder FTX

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ryan Salame, een van de voormalig bestuurders van de omgevallen cryptobeurs FTX, moet vijf tot zeven jaar de cel in. Zo luidt de eis van de Amerikaanse aanklagers, die hem beschuldigen van "ernstige misdaden" waar een "aanzienlijke straf" tegenover moet staan.

3 uur geleden