Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook druk buiten piekmaanden

Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook druk buiten piekmaanden

AMERSFOORT (ANP) - De meeste dierenpensions zijn rond de feestdagen volgeboekt. Dat is wel vaker zo in deze tijd van het jaar, maar een woordvoerder van brancheorganisatie Dibevo ziet dat het er ook buiten de piekmaanden steeds drukker is.

Rond de feestdagen brengen veel baasjes hun huisdier naar dierenpensions, omdat ze op vakantie gaan of omdat hun dieren bang zijn voor het harde geluid van vuurwerk. De woordvoerder zegt dat de meeste pensions tijdens de feestdagen nu al volgeboekt zijn, maar in de dagen ervoor is er mogelijk iets meer ruimte. "Als mensen goed zoeken, is er hier en daar nog wel een plekje te vinden", aldus de zegsman.

Normaal hebben dierenpensions het vooral druk in de zomer, als veel mensen op vakantie zijn, en in december, maar de woordvoerder ziet dat het ook buiten deze piekmaanden steeds vaker druk is. Volgens hem komt dat omdat meer mensen een huisdier hebben sinds corona. Daardoor zijn er ook meer mensen die hun huisdier naar een pension brengen als ze niet thuis zijn.

Vuurwerk

Ook heeft de woordvoerder het idee dat er meer aandacht is voor dierenwelzijn, helemaal tijdens de feestdagen. Er zijn daardoor meer mensen die op het idee komen om hun huisdier naar een dierenpension te brengen met oud en nieuw.

Wie zijn of haar huisdier nog kwijt wil met de feestdagen, zal nu dus rekening moeten houden met het feit dat pensions vol zitten. "Wij zeggen altijd: boek eerst je dierenpension voordat je op vakantie gaat", zegt de woordvoerder. Op de website huisdierenspecialist.nl kunnen baasjes in de Dierenpensionwijzer zien waar ze met hun huisdier nog terechtkunnen.

De Dierenbescherming laat weten dat voor veel gezelschapsdieren de periode voor oud en nieuw, waarin vaak ook al veel vuurwerk wordt afgestoken, nog vervelender kan zijn dan de jaarwisseling zelf. "Een avond met de jaarwisseling zou, als het echt moet, nog wel te overleven zijn met de juiste voorbereiding", zegt een woordvoerder. Zo adviseert de Dierenbescherming onder meer om dieren te laten wennen aan de geluiden met cd's of apps, en om ze af te leiden door de gordijnen te sluiten of de televisie of radio aan te zetten.

Meer uit Binnenland

Raad van toezicht WNL baalt van eerdere reactie op AD-artikel

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van omroep WNL baalt van eerdere reacties op het AD-artikel over het vermeende wangedrag van directeur Bert Huisjes. Zo zei de raad van toezicht eerder onder meer dat zij "zich gelukkig prijst" met Huisjes, iets wat tot kritiek leidde van onder meer de NPO.

4 uur geleden
Chemours betaalt schoonmaak van met PFAS vervuilde moestuinen

DORDRECHT (ANP) - Chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht betaalt het schoonmaken van moestuinen in de buurt die zijn vervuild met PFAS. Het is de eerste concrete stap die Chemours zet, nadat de rechter in september had geoordeeld dat het bedrijf aansprakelijk is voor de schade die in ieder geval tussen 1984 en 1998 is aangericht door PFAS-uitstoot. Het ging om een tussenvonnis in de zaak die is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden.

6 uur geleden
Raad van toezicht in gesprek met redacteuren omroep WNL

HILVERSUM (ANP) - Raad van toezicht-voorzitter Loek Hermans van omroep WNL is donderdagmiddag in gesprek gegaan met redacteuren van de omroep. Dat bevestigt raad van toezicht-lid Fons van Westerloo aan het ANP na berichtgeving daarover van het AD. Omroepdirecteur Bert Huisjes was niet bij het gesprek aanwezig. Over de uitkomst van het gesprek is vooralsnog niets bekend.

6 uur geleden
Nieuwe korpschef: gevaar dat politie 'manusje-van-alles' wordt

DEN HAAG (ANP) - Janny Knol, de nieuwe korpschef van de Nationale Politie, wil dat de organisatie zich weer meer richt op "het opsporen van delicten die burgers en de rechtsstaat het meeste raken". Dat zei ze donderdag in de speech na haar installatie in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Knol volgt Henk van Essen op, die sinds 2020 de hoogste baas van de politie was.

6 uur geleden
UWV wil snel aan de slag met eindrapport arbeidsongeschiktheid

DEN HAAG (ANP) - Het UWV hoopt snel aan de slag te kunnen met de aanbevelingen uit het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdag is gepresenteerd. Volgens de uitvoeringsinstantie van uitkeringen is het van groot belang dat het huidige stelsel vereenvoudigd wordt. "Door de complexiteit van het huidige stelsel is de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid in het geding gekomen", zegt Johanna Hirscher, lid van de raad van bestuur van UWV.

6 uur geleden
FNV snoeihard over eindrapport arbeidsongeschiktheidsstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet te spreken over het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. De bond mist met name concrete aanbevelingen en zegt dat er niet goed is gekeken naar eerdere voorstellen die FNV over herziening van onderdelen van het stelsel heeft gedaan.

7 uur geleden
Advies: arbeidsongeschiktheidsstelsel kan en moet veel simpeler

DEN HAAG (ANP) - Inkomensregelingen voor mensen die door een aandoening of beperking niet (meer) kunnen werken, moeten hoe dan ook veel simpeler worden. Er zijn verschillende varianten nodig, maar juist voor een groep voor wie het stelsel "onevenredig slecht uitpakt", de vroeggehandicapten, kan de commissie nog geen structurele oplossing aanbevelen. In totaal ontvingen vorig jaar ruim 790.000 mensen een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

7 uur geleden