Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierenbescherming vraagt aandacht voor duizenden gedumpte kittens

Dierenbescherming vraagt aandacht voor duizenden gedumpte kittens

DEN HAAG (ANP) - De Dierenbescherming is een campagne begonnen om aandacht te vragen voor de duizenden kittens die jaarlijks worden gedumpt in Nederland. Vaak zijn ze ziek, waardoor de zorg voor deze dieren tijdrovend en kostbaar is. Daarbij bestaat het risico dat gezonde dieren besmet raken in dierenasiels door de zieke zwerfkittens, maakte de organisatie bekend.

Jaarlijks gaat het om ongeveer 3400 kittens. "Ze worden op straat gevonden, op industrieterreinen, in doosjes in vuilnisbakken, sommigen zijn maar een paar uur oud", zegt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming. Om ongewenste nestjes te voorkomen wil de organisatie dat katteneigenaren hun dieren laten castreren of steriliseren en laten chippen.

Een derde van de desbetreffende zwerfkatjes heeft een ziekte onder de leden en heeft "intensieve medische zorg" nodig. Het gaat vooral om niesziekte en besmettelijke darmaandoeningen zoals giardiasis en coccidiose. De Dierenbescherming gaat vooral via sociale media voorlichting geven om het dumpen van dieren te voorkomen.

Meer uit Binnenland

Gratis bus brengt Groningers naar Kamerdebat over gasrapport

LOPPERSUM (ANP) - Groningers kunnen dinsdag en woensdag gratis met de bus naar Den Haag om het debat in de Tweede Kamer over het parlementaire enquêterapport over de aardgaswinning te volgen. Hun aanwezigheid moet de druk opvoeren en de parlementariërs duidelijk maken dat het nu echt tijd is voor verandering. Ook politici uit Groningen hebben aangekondigd (delen van) het debat bij te wonen.

21 minuten geleden
OM handhaaft eis twee jaar cel tegen Promes, uitspraak 19 juni

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie handhaaft de strafeis van twee jaar cel tegen de 31-jarige profvoetballer Quincy Promes, die wordt verdacht van het mishandelen van zijn neef. Dit zei de officier van justitie maandag in de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak is hervat. Promes is daarbij opnieuw niet aanwezig.

35 minuten geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

1 uur geleden
ProRail kon niet eerder handelen om treinstoring op te lossen

AMSTERDAM (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail kon zondag niet eerder de verkeersleiding van Amsterdam naar Utrecht doorschakelen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. De omzetting vond pas in de loop van de nacht plaats, nadat de problemen aan het einde van de middag waren ontstaan vanwege een storing.

1 uur geleden
Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

2 uur geleden
NS compenseert gedupeerden storing 'ruimhartig'

UTRECHT (ANP) - De NS belooft ervoor te zorgen dat gedupeerden van de storing in het treinverkeer rond Amsterdam een "ruimhartige compensatie" krijgen. Een woordvoerder zegt dat reizigers op de website van de Nederlandse Spoorwegen meer informatie kunnen vinden over hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren.

2 uur geleden
NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

2 uur geleden