Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diepgaand onderzoek Brussel naar overname optiekketen GrandVision

Diepgaand onderzoek Brussel naar overname optiekketen GrandVision

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie begint een volledig onderzoek naar de overname van optiekketen GrandVision door brillenfabrikant EssilorLuxottica. De marktwaakhond is bezorgd dat door de overname minder concurrentie overblijft op de groothandelsmarkt voor brillenglazen en brillen en dat er ook minder keuze is voor consumenten.

EssilorLuxottica heeft merken als Ray-Ban en Oakley in de portefeuille en maakt ook onder licentie brillen voor allerlei modemerken. GrandVision bezit optiekketens als Pearle, Eyewish en GrandOptical.

De commissie wijst erop dat het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica de grootste aanbieder van brillen ter wereld is en dat GrandVision de grootste Europese optiekketen is. "In deze consoliderende markt moeten we zorgvuldig nagaan of de geplande overname ertoe zou leiden dat de consumenten meer moeten betalen of minder keuze hebben wanneer ze naar hun lokale opticien gaan", geeft eurocommissaris Margrethe Vestager aan.

Zorgen

Eerder al meldde informatieleverancier MLex dat concurrerende optiekbedrijven bij de Europese toezichthouder hun zorgen hadden geuit over de geplande overname. Zij zouden bang zijn voor hogere prijzen en minder keuze.

De overname van het in Amsterdam genoteerde GrandVision door EssilorLuxottica werd in juli aangekondigd. Het Frans-Italiaanse fusiebedrijf gaf toen al aan maximaal twee jaar voor afronding van de deal uit te trekken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

TOKIO (ANP/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

2 uur geleden
GM schikt voor 120 miljoen met autobezitters om zaak contactslot

DETROIT (ANP) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar getroffen met autobezitters die claimden dat hun wagens minder waard waren geworden door problemen met het contactslot.

10 uur geleden
Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug.

17 uur geleden
AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over had uitgebracht.

18 uur geleden
'Heb meer respect voor chauffeurs en ov-personeel'

DEN HAAG (ANP) - Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

19 uur geleden
Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten.

20 uur geleden
IMF: opkomende economieën hebben heel veel steun nodig

WASHINGTON (ANP) - Door de coronacrisis gaat de wereld dit jaar door een diepe recessie, zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens de organisatie is de schade waarschijnlijk enorm. Opkomende economieën hebben naar schatting minstens 2500 miljard dollar aan steun nodig.

22 uur geleden