Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dienst Justitiële Inrichtingen ontslaat medewerker om drugs

Dienst Justitiële Inrichtingen ontslaat medewerker om drugs

DEN HAAG (ANP) - De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft afgelopen week een medewerker op staande voet ontslagen, omdat die drugs in bezit had en er mogelijk ook in handelde. De medewerker bleek daarnaast een ongeoorloofde nevenfunctie te hebben.

Het gaat om een medewerker van het Opleidingsinstituut DJI, die mensen opleidt die bijvoorbeeld een taakstraf moeten doen of op een andere manier gedwongen moeten werken. "DJI is onderdeel van de strafrechtketen en het is vanzelfsprekend onacceptabel dat een medewerker dergelijk strafbaar gedrag begaat", verklaart de dienst.

Meer uit Binnenland

FDF-voorman: vijf jaar protesteren was toch niet voor niets

DEN HAAG (ANP) - Farmers Defence Force (FDF) is "heel blij" met het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen. "Vijf jaar protesteren is toch niet voor niets geweest, een kroon op ons werk", reageert voorman Mark van den Oever.

11 minuten geleden
Greenpeace: struisvogelkabinet wil de problemen niet zien

DEN HAAG (ANP) - De aanstaande coalitie wil de problemen niet zien en schuift alles voor zich uit, vindt milieuorganisatie Greenpeace. Directeur Andy Palmen spreekt van "een struisvogelkabinet" en zegt: "In plaats van met lef te kiezen voor maatregelen die de problemen echt gaan oplossen, worden er valse beloftes gedaan die de natuur en het klimaat niet helpen."

20 minuten geleden
VNG: zorgen over effecten maatregelen asiel en migratie

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zegt dat het hoofdlijnenakkoord dat er nu ligt verwachtingen wekt, maar ook vragen oproept. Die vragen gaan over "de uitvoerbaarheid van de voorstellen over asiel en migratie", zo wordt geschetst. Er zijn ook zorgen over de effecten van die maatregelen.

23 minuten geleden
Ingang Roeterseilandcampus UvA beklad met rode verf

AMSTERDAM (ANP) - De ingang van het ABC-gebouw op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is opnieuw beklad. Met rode verf zijn onder meer de teksten 'Shame on UvA' en 'People over property' geschreven, ziet een verslaggever van het ANP.

30 minuten geleden
Techindustrie positief over aandacht vestigingsklimaat in akkoord

DEN HAAG (ANP) - FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, vindt het positief dat de formerende partijen in het hoofdlijnenakkoord aandacht besteden aan het vestigingsklimaat, prioriteit geven aan innovatie, fabrieken in Nederland willen behouden en pleiten voor een meer gelijk speelveld voor Nederlandse bedrijven.

39 minuten geleden
NVJ: bezuinigingsplannen NPO vallen mee gezien eerdere voornemens

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt de plannen van het beoogde nieuwe kabinet om vanaf 2026 100 miljoen euro te bezuinigen op de NPO meevallen, "gegeven de eerdere voornemens van PVV en VVD om fors op de omroep te bezuinigen of deze zelfs af te schaffen". Dat zegt Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, tegen het ANP.

43 minuten geleden
Milieudefensie: veel te weinig om klimaatverandering te stoppen

AMSTERDAM (ANP) - Milieudefensie reageert teleurgesteld op het hoofdlijnenakkoord. Directeur Donald Pols: "Het nieuwe kabinet denkt te kunnen regeren buiten de werkelijkheid van de rechtsstaat, de natuur en het klimaat. En doet veel te weinig om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen, terwijl uit nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat de gevolgen daarvan Nederland nu al kopzorgen geven. Klimaatgeld gaat naar schijnoplossingen en het pamperen van grote vervuilende bedrijven, ten koste van mensen, de planeet en ontwikkelingssamenwerking."

51 minuten geleden