Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Di Biagio moet Italiaanse voetbalclub SPAL redden

Di Biagio moet Italiaanse voetbalclub SPAL redden

FERRARA (ANP) - Luigi Di Biagio keert als trainer terug in het Italiaanse voetbal. De oud-international van de 'Azzurri' moet SPAL in de resterende maanden van dit seizoen behoeden voor degradatie uit de Serie A. Di Biagio (48) werd aangesteld als opvolger van Leonardo Semplici, onder wiens leiding de club uit Ferrara de afgelopen jaren vanuit de Serie C opklom naar het hoogste niveau.

Het bestuur besloot Semplici (52) na een dienstverband van ruim vijf jaar te ontslaan omdat nu degradatie dreigt uit de Serie A. SPAL staat met vijftien punten uit 23 wedstrijden onderaan, de achterstand op de 'veilige' zeventiende plaats is zeven punten. Semplici leidde SPAL in 2016 naar de Serie B en een jaar later zelfs naar de hoogste afdeling. De club keerde zo na 49 jaar terug in de Serie A.

Di Biagio speelde voor onder meer AS Roma en Internazionale en bereikte met zijn land de finale van het EK in 2000. Hij werkte de afgelopen jaren als bondscoach van Jong Italië en fungeerde in 2018 enkele maanden als interim-bondscoach van het 'grote' Italië. Di Biagio maakte daarna plaats voor Roberto Mancini.

Meer uit Voetbal

Brazilië meldt zich ook voor organisatie WK vrouwenvoetbal 2027

BRASILIA (ANP) - Brazilië gaat zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen. President Luiz Inácio Lula da Silva heeft dat bevestigd. "De regering zal beschikbaar zijn om het WK van 2027 naar Brazilië te halen", schreef het Braziliaanse staatshoofd op Twitter.

22 minuten geleden
Van de Donk en Egurrola stranden met Lyon in Champions League

LONDEN (ANP) - Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zijn met hun club Olympique Lyon gestrand in de kwartfinales van de Champions League. De Franse club ging in Londen na een gelijke stand na verlenging bij de noodzakelijke strafschoppenserie onderuit tegen Chelsea.

7 uur geleden
El Yaakoubi: geen aanvoerder Excelsior meer door miscommunicatie

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club tijdens de afhandeling van de OneLove-actie. De voetballer van de Rotterdamse club ging tijdens een interview op het Youtube-kanaal van Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te willen doen aan de actie.

7 uur geleden
Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

11 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

12 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

13 uur geleden
Sjachtar Donetsk klaagt bij Europese commissie over FIFA

DONETSK (ANP) - Sjachtar Donetsk heeft bij de Europese commissie een klacht over de FIFA ingediend. De club uit Oekraïne is naar eigen zeggen 40 miljoen euro aan transfersommen en andere inkomsten misgelopen door regelgeving van de wereldvoetbalbond.

14 uur geleden