Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deze week regionale coronamaatregelen wegens oplopende cijfers

Deze week regionale coronamaatregelen wegens oplopende cijfers

DEN HAAG (ANP) - Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen worden naar verwachting deze week nog regionale maatregelen getroffen. Mogelijk komt er vrijdag ook nog een persconferentie met premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Dat laten ingewijden weten, na berichtgeving van RTL Nieuws.

Met de regio's waar de meeste besmettingen plaatsvinden wordt al dagenlang intensief overlegd. Over het soort maatregelen waarmee de besmettingen moeten worden tegengegaan, wordt nog overlegd.

Woensdag hebben de meest betrokken ministers overleg gehad over het coronavirus. In de regel is dat overleg op dinsdag maar door Prinsjesdag is dat een dag later. Donderdag zit de premier de hele dag in de Tweede Kamer voor de algemene politieke beschouwingen over de kabinetsplannen voor 2021.

Het kabinet heeft al aangegeven dat regionale stappen worden gezet als het coronavirus weer te veel oplaait. Dat moet voorkomen dat het hele land opnieuw in lockdown moet gaan.

15 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

verbrugghe r 5 dagen geleden
pwverhelst. Blijf lekker slapen. Doe onderzoek en word wakker.
pwverhelst 6 dagen geleden
Verbrugghe.r. Wat een loos gebrabbel is dit ? Maar goed hoor, leuter nog maar door, je moet toch wat.....
verbrugghe r 6 dagen geleden
allemaal gelul in de ruimte.dat willen ze,en de bevolking nog meer angst aanjagen.Onze leiders hebben een script die ze moeten uitvoeren.En als de bevolking mak word is het voor elkaar.We gaan richting China of je het geloof of niet.Iedereen slaap nog wakker worden.Als je hier in blijft geloven ben je afgeschreven.Die PCR testen deugen van geen kant,als je besmet bent?????dan moet het eerst op kweek dan weet je het niet eerder.Maar hoe hoger de cijfers hoe beter voor Rutte en de Jonge daar geilen ze op.Ze geven niets om de bevolking.Nu is het tijd om wakker te worden.
pwverhelst 1 week geleden
Geen antwoord????
GebakkenBanaan 1 week geleden
pwverhelst; fijne avond.
pwverhelst 1 week geleden
Waarop baseert gebakken banaan dat het geen zuivere koffie is ? Ik laat me hiervan graag overtuigen door gedegen bewijs, niet door holle frasen zonder enig wetenschappelijke onderbouwing
GebakkenBanaan 1 week geleden
pwverhelst; ik reageer maar wat graag op iets wat geen zuivere koffie is. Helaas. Ik roep absoluut niet dat ik het beter weet, waar ziet u mij dat typen? Blijf lekker meelopen met de rest, ik ben wakker.
pwverhelst 1 week geleden
Reactie op o.a. V.v.C. en Gebakken banaan: ook al op eerdere reacties van jullie is er maar 1 conclusie mogelijk, nl. JULLIE WETEN HET BETER DAN DE REST VAN DE WERELD, INCLUSIEF ALLE DESKUNDIGEN, Je mogen, maar hoeven hierop niet te reageren, aangezien je toch overtuigd zijn EN blijven van jullie zgn. eigen gelijk, net als de heer Trump,
D.M.N. 1 week geleden
Nou ik ben vrachtwagen chauffeur en rij heel veel in zeeland en ik denk dat er meer belgen en duitsens rijden dan nederlander dat is oms niet te beschijven wat komen ze hier nu allemaal doen dus gewoon grens dicht dat is het beste!!!!!!!
D.M.N. 1 week geleden
Ze moeten gewoon de grezen sluiten je moest eens weten hoeveel begen en duitsers er rond rijden in nederland dat is op een hand niet te telen, nou gewoon alles dicht zoals in italie dat is het beste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
V.v.C. 1 week geleden
Het is een nieuwe griep, daar kun je toch je land niet voor naar de klote helpen?
V.v.C. 1 week geleden
Het is een nieuwe griep, daar kun je toch je land voor naar de klote helpen?
GebakkenBanaan 1 week geleden
De media is het grootste virus.
Rianne07 1 week geleden
Misschien moeten ze die mensen die mondkapjes dragen eens betere instructies geven want ze denken met die dingen "mij kan niks gebeuren" en kruipen het liefst bovenop je. Mondkapjes hebben alleen maar effect als je zelf ziek bent om je bacillen tegen te houden maar het beschermt je echt niet.
MarkJohan 1 week geleden
niemand op de IC en meer mensen dood door vallen ,gemiddeld 13 per dag 1% fout marge in de test .geen nuance maar wel angst en meer maatregelen

Meer uit Gezond

NU'91: erken Covid-19 als beroepsziekte

NIEUWEGEIN (ANP) - De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden NU’91 wil dat Covid-19 wordt erkend als beroepsziekte. De bond heeft dat dinsdag aangekaart in een overleg met het ministerie van Volksgezondheid.

1 dag geleden
Thuishulporganisatie noemt #ikdoenietmeermee totaal onverantwoord

ROTTERDAM (ANP) - De Thuishulporganisatie Rotterdamse Senior Service noemt de actie van BN'ers tegen de coronamaatregelen #ikdoenietmeermee "totaal onverantwoord". Jongeren moeten begrip krijgen voor de concessies die zij moeten doen in verband met de coronacrisis, zo stelt de organisatie die bij duizenden nog thuiswonende senioren ondersteuning biedt. Maar "we zien geen oplossing in muiterij. Wij zijn enorm geschrokken van deze actie".

1 dag geleden
Meer besmettingen in verpleeghuizen, specialisten zijn bezorgd

UTRECHT (ANP) - Het aantal coronagevallen in verpleeghuizen neemt weer toe. In de afgelopen week zijn 111 bewoners positief getest. Dat is meer dan twee keer zo veel als de week ervoor, toen 51 ouderen het coronavirus bleken te hebben.

1 dag geleden
Recordaantal besmettingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen

BILTHOVEN (ANP) - Meerdere gemeenten hebben dinsdag hun coronarecords gebroken. In Amsterdam zijn in het afgelopen etmaal 374 positieve tests gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren in de hoofdstad 362 mensen positief getest. Het aantal besmettingen in Den Haag steeg met 233. Van zaterdag op zondag was het aantal patiënten in de hofstad met 181 gestegen.

1 dag geleden
Coördinatiecentrum voor spreiding patiënten weer van start

ROTTERDAM (ANP) - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gaat woensdag weer van start. Het is een eerste stap naar spreiding van patiënten tussen de regio's, nu het aantal ziekenhuisopnames toeneemt. "Uitgangspunt bij een tweede golf covidpatiënten is steeds geweest om de reguliere zorg door te laten gaan. Dat betekent dat we, wanneer de druk toeneemt, laagdrempelig patiënten verplaatsen zodat ziekenhuizen geen reguliere zorg hoeven afschalen", meldt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

1 dag geleden
Reproductiegetal niet echt veranderd: van 1,38 naar 1,33

BILTHOVEN (ANP) - Het zogeheten reproductiegetal van het coronavirus is een klein beetje gedaald. Het staat op 1,33. Vorige week was het 1,38. Het is wel hoger dan in de weken daarvoor, toen het getal respectievelijk 1,17 en 1 was.

1 dag geleden
Percentage positieve tests flink toegenomen

BILTHOVEN (ANP) - Zes op de honderd coronatesten in de afgelopen week brachten een coronabesmetting aan het licht. Dat is aanzienlijk meer dan in de weken ervoor, toen het percentage tussen 2 en 4 schommelde.

1 dag geleden