Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deutsche Post DHL levert meer pakketjes door onlineshoppen

Deutsche Post DHL levert meer pakketjes door onlineshoppen

BONN (ANP/RTR) - Deutsche Post DHL heeft ook in het derde kwartaal goede zaken gedaan met de bezorging van pakketjes aan huis door het vele onlineshoppen in coronatijd. Daardoor kon de zwakte bij de postbezorging worden gecompenseerd, mede omdat bedrijven vanwege de crisis minder adverteerden in reclamefolders.

De totale omzet ging in de afgelopen periode met 4,4 procent omhoog naar 16,2 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst verdubbelde tot 851 miljoen euro. De hoeveelheid in Duitsland verstuurde pakketjes nam met 11,6 procent toe, maar bij de postbezorging op de Duitse thuismarkt was een volumedaling met ruim 10 procent te zien. Internationaal werden ook meer pakketjes verwerkt door het bedrijf.

Deutsche Post DHL heeft het personeel een speciale bonus gegeven van 300 euro vanwege hun inzet in de coronapandemie. Dit leverde een extra kostenpost op van 163 miljoen euro. Het concern verhoogde in oktober zijn winstverwachting voor het gehele jaar. Deze prognoses worden gehandhaafd.\

Verspreiding vaccins

Het bedrijf zei verder goed voorbereid te zijn om vaccins tegen het coronavirus te verspreiden en dat daarover gesprekken worden gevoerd met overheden en farmaceuten. Het gaat met name om vervoer van vaccins op zeer lage temperaturen. Volgens topman Frank Appel van Deutsche Post DHL is de logistieke tak van de onderneming goed uitgerust om coronavaccins te distribueren met meer dan 180 locaties wereldwijd waar medische producten kunnen worden opgeslagen.

De Amerikaanse farmaceut Pfizer maakte maandag bekend dat zijn experimentele coronavaccin voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting. Pfizer werkt hierbij samen met de Duitse biotechnoloog BioNTech. De topman van BioNTech heeft gezegd dat het genetische component van dat vaccin verscheept en centraal moet worden opgeslagen in een temperatuur van 70 graden onder nul. Het vervoer naar de plek van toediening aan mensen kan voor een periode van maximaal vijf dagen op koelkasttemperatuur, aldus de topman.

Meer uit Financieel

Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

35 minuten geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

8 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

11 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

12 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden