Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deutsche Bahn noemt goedkoop ov-kaartje succes

Deutsche Bahn noemt goedkoop ov-kaartje succes

BERLIJN (ANP/DPA) - Het goedkope Duitse openbaarvervoerkaartje waarmee voor 9 euro een maand vrijwel onbeperkt kon worden gereisd was een groot succes. Dat meent althans het hoofd regionaal transport bij de Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn. Via Deutsche Bahn alleen werden in de maanden juni, juli en augustus al 26 miljoen van die maandkaarten gekocht, liet Evelyn Palla weten.

Volgens Palla herontdekte een op de vijf kopers van zo'n goedkoop maandabonnement het openbaar vervoer. Bovendien waren er meer reizigers in het ov dan voor de coronapandemie. Door thuiswerken en angst voor corona zijn de reizigersaantallen in het openbaar vervoer in de meeste landen nog niet terug op het niveau van voor corona.

Het is nog niet duidelijk hoeveel van de maandkaarten, waarmee voor 9 euro onbeperkt in alle vormen van openbaar vervoer kon worden gereisd met uitzondering van hogesnelheidstreinen, in totaal zijn verkocht. Ook regionale ov-aanbieder verkochten de kaartjes.

Kosten

De Duitse vereniging van openbaarvervoerbedrijven komt maandag met cijfers. Begin augustus meldde die organisatie al dat er toen zo'n 38 miljoen speciale maandkaarten waren verkocht. Het kaartje blijft tot en met het einde van augustus geldig.

Hoewel de treinkaart dus zeer populair is, worden er vraagtekens gezet bij het nut ervan. Het merendeel van de kaarthouders zou niet minder met de auto zijn gegaan. Bovendien blijken de kosten voor de Duitse regering een reden om de actie niet te verlengen. Verschillende politieke partijen willen dat dit wel gebeurt, ook al is de prijs van 9 euro per maand mogelijk niet haalbaar bij een verlenging.

Meer uit Financieel

Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

17 minuten geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

41 minuten geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

1 uur geleden
GfK: minder elektronica verkocht tijdens Black Friday

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders hebben in de week van koopjesfestijn Black Friday minder elektronische apparaten gekocht dan een jaar eerder, meldt marktonderzoeker GfK. De dagen waarin winkeliers stunten met grote kortingen zorgden door hogere gemiddelde prijzen wel voor een kleine omzetstijging.

1 uur geleden
Nederland en andere landen mogen geld steken in 'cloud'

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen mogen 1,2 miljard euro steken in de ontwikkeling van clouddiensten. De Europese Commissie laat de normaliter verboden staatssteun toe om de baanbrekende innovatie van de grond te krijgen.

2 uur geleden
Vliegverkeer luchthaven München hervat, nog wel grote beperkingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het vliegverkeer van en naar de luchthaven van München wordt geleidelijk hervat. Dinsdagochtend konden vliegtuigen niet landen of opstijgen als gevolg van voorspelde ijzel. Wel waarschuwt de luchthaven dat reizigers rekening moeten houden met "massale beperkingen".

3 uur geleden
ECB-bestuurder: verdere renteverhoging 'vrij onwaarschijnlijk'

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Een verdere renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) is "vrij onwaarschijnlijk" geworden omdat de inflatie sterker afzwakt dan verwacht. Dat heeft ECB-bestuurder Isabel Schnabel gezegd in een interview met persbureau Reuters.

3 uur geleden