Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deutsche Bahn bestelt 30 treinen bij Siemens

Deutsche Bahn bestelt 30 treinen bij Siemens

BERLIJN (ANP/DPA) - Deutsche Bahn (DB) heeft bij technologieconcern Siemens dertig ICE-hogesnelheidstreinen besteld. Dat meldde het Duitse spoorwegbedrijf woensdag. De treinen, die snelheden van 320 kilometer per uur halen, hebben een waarde van 1 miljard euro en zijn goed voor zo'n 13.000 zitplaatsen.

DB wil de komende jaren het aantal treinen met 20 procent uitbreiden. De bestelling kan daarom nog worden verhoogd met zo'n zestig treinen, aldus het spoorwegbedrijf. Vanaf eind 2022 zullen in ieder geval de dertig nieuwe hogesnelheidstreinen gaan rijden, tussen Noordrijn-Westfalen en München.

Eind 2019 deed DB de aanvraag al bij Siemens, nadat de Duitse regering aankondigde vanaf dit jaar de btw op treinkaartjes te verlagen. Zo wil de regering milieuvriendelijker reizen stimuleren. "'Ook al is de vraag naar treinreizen door het coronavirus sterk gedaald, klimaatvriendelijk vervoer is op de langere termijn aantrekkelijk", aldus DB-directeur Richard Lutz.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Economisch herstel Frankrijk trager

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het tempo van het economisch herstel in Frankrijk is aan het vertragen. Dat komt naar voren uit een verslag van de centrale bank van Frankrijk. In juli was de economische activiteit 7 procent onder het normale niveau. Dat was een maand eerder nog 9 procent. Voor augustus wordt echter een vergelijkbaar niveau als in juli verwacht, of een marginale verbetering.

4 uur geleden
Cijferseizoen over hoogtepunt heen

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen is langzamerhand over zijn hoogtepunt heen, met name in de Verenigde Staten. In Amsterdam is het ook minder druk, maar krijgen beleggers nog wel de cijfers van grote bedrijven als ABN AMRO, verzekeraar Aegon en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Ook andere beursfondsen als technologiebedrijf TKH, speciaalchemiebedrijf Avantium, veevoermaker ForFarmers, NIBC bank en beursintermediair Flow Traders openen de boeken.

21 uur geleden
'Italiaanse economie groeit in derde kwartaal haast 15 procent'

ROME (ANP/RTR) - De groei van de Italiaanse economie komt dit kwartaal dicht bij de 15 procent uit. Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri gezegd in een interview met de krant La Repubblica.

22 uur geleden
Winst Saudi Aramco fors gedaald door lage olieprijs

RIYAD (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De winst van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco daalde in het tweede kwartaal met 73 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf noteerde een winst van ongeveer 6,6 miljard dollar (ruim 5,6 miljard euro).

1 dag geleden
'Twitter en TikTok voerden gesprekken over mogelijke combinatie'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twitter heeft voorlopige onderhandelingen gevoerd over een mogelijke combinatie met TikTok. Dat meldt The Wall Street Journal zaterdag op basis van bronnen. Het is nog onduidelijk of Twitter een deal wil sluiten met de populaire filmpjes-app.

1 dag geleden
Superbelegger Warren Buffett ziet operationele winst dalen

OMAHA (ANP/RTR) - Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft afgelopen kwartaal de operationele winst met 10 procent zien dalen. Verder meldde de belegger tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal, dat een grote afschrijving is gedaan op zijn producent van vliegtuigonderdelen Precision Castparts, die worstelt met de gevolgen van de coronapandemie.

1 dag geleden
Trump dreigt met ingrijpen als deal over coronasteun uitblijft

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump beloofde vrijdag (lokale tijd) eenzijdig te handelen om de loonheffingen voor alle Amerikanen tot eind 2020 en mogelijk langer op te schorten. Ook aanvullende werkloosheidsuitkeringen en andere coronahulp worden verlengd als er geen deal kan worden bereikt met de Democraten over een nieuw coronahulppakket.

2 dagen geleden