Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Detacheerders en uitzenders merken meer vraag naar personeel

Detacheerders en uitzenders merken meer vraag naar personeel

OPIJNEN (ANP) - De vraag naar personeel in Nederland neem de laatste tijd toe, merken detacheerders en uitzendorganisaties. Volgens de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) worden er weer meer opdrachten vergeven dan in dezelfde periode vorig jaar. En volgens laatste cijfers van de brancheorganisatie voor uitzendorganisaties ABU is er ook beduidend meer werk voor uitzendkrachten.

Door de coronapandemie was er vorig jaar terughoudendheid bij opdrachtgevers, maar dat tij keert volgens de VvDN nu. De laatste maanden zijn "behoorlijk" wat opdrachtgevers gestart met het zoeken naar medewerkers. De komende kwartalen zal daarom de werkgelegenheid bij detacheerders toenemen, verwacht bestuurder Fred Boevé. Ook is er momenteel een forse toename in het aantal detacheringsbureaus. "De omzet zal verdeeld moeten worden over meerdere partijen", zegt Boevé.

De omzet van detacheringsorganisaties steeg licht in de maanden april, mei en juni met 1,4 procent in vergelijking met dezelfde maanden vorig jaar. De omzet steeg met name in de zorg en de medische sector door vraag vanuit de overheid door de pandemie. De VvDN verwacht dat de komende maanden ook andere sectoren zich verder herstellen.

Productiviteit

Het aantal mensen dat in vaste dienst is bij de detacheerders maar geen opdrachten heeft daalde verder, met ruim de helft naar bijna 4 procent. Het afgelopen halfjaar is de productiviteit weer flink gestegen, aldus de VvDN. Ook de omzet uit zzp-opdrachten steeg fors. Dat kwam door de stijgende vraag naar specialisten, gecombineerd met een groeiend aantal zzp'ers op de arbeidsmarkt.

In de uitzendbranche namen het aantal uren en de omzet recent ook al toe. Daarvoor keek de ABU naar de periode die liep van 21 juni tot en met 18 juli. Er werd een kwart meer uren gedraaid en de omzet steeg met 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De administratieve sector liet de sterkste toename zien, gevolgd door de technische sector en de industrie.

Meer uit Financieel

Google-topman veroordeelt blunders met Gemini-app

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google-topman Sundar Pichai heeft in een brief aan zijn werknemers de recente blunders met de Gemini-afbeeldingengenerator in scherpe bewoordingen veroordeeld. De fouten die met de AI-technologie zijn gemaakt, zijn volgens hem "volkomen onaanvaardbaar".

23 minuten geleden
Lobbyisten Amazon niet meer welkom bij Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Het Europees Parlement weert voortaan lobbyisten in dienst van webwinkelconcern Amazon. Het Amerikaanse bedrijf weigerde meerdere keren om tekst en uitleg te geven over vermeende misstanden in distributiecentra. Daarom mag het techconcern ook niet doorgaan met het beïnvloeden van Europarlementariërs.

24 minuten geleden
Recordhoeveelheid aan windenergieproductie erbij in EU in 2023

BRUSSEL (ANP/RTR/DPA) - In de Europese Unie is vorig jaar voor een recordhoeveelheid aan nieuwe productiecapaciteit voor windenergie gebouwd. Volgens lobbygroep WindEurope ging het om een totale productiecapaciteit door nieuwe windparken van 16,2 gigawatt. Het grootste deel van die nieuwe windparken werd op land gebouwd, aldus WindEurope.

1 uur geleden
Sam Bankman-Fried wil lagere celstraf voor FTX-fraude

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, pleit voor een veel lagere celstraf voor zijn rol in de fraude bij FTX dan hem momenteel boven het hoofd hangt. Zijn advocaten verklaarden aan een Amerikaanse rechter dat een celstraf van 63 tot 78 maanden, ofwel maximaal 6,5 jaar, "passend" zou zijn. Bankman-Fried riskeert een gevangenisstraf van maximaal 110 jaar, nadat een jury hem in november schuldig had bevonden aan zeven aanklachten om fraude en samenzwering.

1 uur geleden
Allianz waarschuwt voor verdere toename bankroeten in Nederland

DEN BOSCH (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland loopt dit jaar waarschijnlijk opnieuw flink op. Dat voorspelt kredietverzekeraar Allianz Trade. "In geen enkel ander Europees land gaat de stijging zo hard", zegt risicodirecteur in de Benelux Johan Geeroms.

2 uur geleden
Chipbedrijf ASMI zakt in lagere AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI zakte woensdag ruim 2 procent in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. De chiptoeleverancier wist de winst in 2023 bijna te verdubbelen. Het aantal nieuwe orders nam in het laatste kwartaal van 2023 wel opnieuw af. Het bedrijf uit Almere verwacht in de eerste jaarhelft van dit jaar te kunnen blijven profiteren van de sterke vraag uit China naar zijn producten, maar gaf volgens analisten desondanks een tegenvallende omzetverwachting af.

3 uur geleden
Kendrion merkt zwakkere industriële activiteit Duitsland en China

AMSTERDAM (ANP) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van de afzwakking van de industrie in Duitsland en ook in China. Het beursgenoteerde concern is namelijk een toeleverancier aan Duitse en Chinese industrie- en autobedrijven. Door de afkoelende wereldeconomie staat de industriële bedrijvigheid in die landen onder druk.

3 uur geleden