Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dest verlaat trainingskamp Ajax om spanningen Midden-Oosten

Dest verlaat trainingskamp Ajax om spanningen Midden-Oosten

DOHA (ANP) - Sergiño Dest heeft op eigen verzoek het trainingskamp van Ajax in Qatar verlaten. De Amerikaanse international voelde zich niet comfortabel in het oliestaatje vanwege de politieke spanningen in het Midden-Oosten.

Ajax zegt op de website het verzoek van Dest (19) te respecteren en heeft hem toestemming gegeven naar Nederland terug te keren. Coach Erik ten Hag: "Hij voelde zich niet comfortabel hier. Het gaat om het welzijn van de speler. Daar houden we rekening mee. Bovendien heeft Dest een lichte blessure. Als hij daarvan is hersteld gaat hij zich met Jong Ajax verder voorbereiden op de tweede seizoenshelft."

Eerder besloot de Amerikaanse voetbalbond deze maand om het trainingskamp naar Qatar te annuleren en in eigen land te blijven. "Vanwege de situatie in de regio daar, hebben we besloten het trainingskamp in januari uit te stellen", aldus de bond. De Amerikanen hebben nu een trainingskamp belegd in Florida. Het plan is om later moment naar Qatar te gaan.

Qassem Soleimani

Door de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani bij een Amerikaanse droneaanval zijn de politieke spanningen in het Midden-Oosten hoog opgelopen.

Behalve Ajax is ook PSV op trainingskamp in Qatar. Vanwege de internationale spanningen houden de clubs contact met de instanties ter plaatse.

Meer uit Voetbal

FIFA laat op Spelen alleen aanvoerders praten met scheidsrechter

PARIJS (ANP) - Bij de voetbaltoernooien op de Olympische Spelen in Parijs mogen alleen de aanvoerders de scheidsrechters benaderen voor uitleg over beslissingen. Als andere spelers dat doen, worden ze bestraft. De FIFA trekt daarmee de lijn door die door de UEFA werd ingezet bij het afgelopen EK in Duitsland.

23 minuten geleden
MVV'er Livramento maakte transfer naar hoogste Italiaanse klasse

VERONA (ANP) - Dailon Livramento vervolgt zijn voetballoopbaan in de Serie A, de hoogste voetbalklasse in Italië. Hellas Verona, dat vorig seizoen als dertiende eindigde, neemt de 23-jarige aanvaller over van MVV. Voor de Maastrichtse eerstedivisionist maakte Livramento vorig seizoen zestien doelpunten in de competitie.

1 uur geleden
Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

4 uur geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen Münster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

4 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

15 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

16 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

18 uur geleden