Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dessers laat Feyenoord nog langer van Europees avontuur genieten

Dessers laat Feyenoord nog langer van Europees avontuur genieten

PRAAG (ANP) - Cyriel Dessers heeft het Europees avontuur van Feyenoord van dit seizoen met nog minimaal een bestemming verlengd. De spits had met twee van de drie doelpunten van zijn ploeg een groot aandeel in de zege bij Slavia Praag (3-1). Dat was voldoende voor een plaats in de halve finale van de Conference League, na de 3-3 van vorige week in De Kuip.

Dessers kreeg weer de voorkeur boven Bryan Linssen, die vorige week in de thuiswedstrijd tegen de Tsjechen mocht beginnen. Eerder dit seizoen scoorde de spits ook al tweemaal in het uitduel met Slavia in de groepsfase van de Conference League (2-2).

Feyenoord is hard op weg het seizoen in de derde competitie van de UEFA succesvol te maken. In eigen land is de club al een tijdje afgehaakt in de titelrace en uitgeschakeld in de KNVB-beker. Feyenoord startte de Europese campagne vorig jaar zomer in de voorronden tegen Drita, Luzern en IF Elsborg. Na groepsduels met Union Berlin, Maccabi Haifa en Slavia Praag volgde een achtste finale tegen Partizan Belgrado.

Eindstrijd

Na de zege in Praag wordt Olympique Marseille in de halve finale de laatste hindernis op weg naar de eindstrijd van 25 mei in Tirana. Feyenoord ontvangt de Fransen op 28 april. De return staat voor een week later op de agenda.

Dessers opende al na 2 minuten de score. Orkun Kökçü mocht zich aanrekenen dat Slavia in de 14e minuut op gelijke hoogte kwam. De international van Turkije speelde de bal veel te zacht terug richting zijn doelman Ofir Marciano. Ibrahim Traoré schatte de situatie goed in en kon vervolgens eenvoudig scoren.

Fout

Peter Olayinka was dichtbij de 2-1 voor Slavia, na een foutje van Lutsharel Geertruida die weer voldoende fit was om de positie van rechtsback Marcus Pedersen over te nemen. Dessers miste even voor rust de kans op een tweede treffer in het Sinobo Stadium.

Jens Toornstra verving de geblesseerde Guus Til in de basis. De middenvelder ging in de openingsfase van de tweede helft met veel pijn naar de kant. Zijn vervanger Patrik Wålemark stond nog geen 5 minuten in het veld toen doelman Aleš Mandous enorm in de fout ging. Dessers was bij de les en profiteerde dankbaar. Luis Sinisterra liet de zo'n duizend meegereisde fans van Feyenoord in de 78e minuut opnieuw juichen. Hij vierde zijn tiende treffer van dit seizoen voor Feyenoord in de Conference League. Even later moest hij geblesseerd van het veld.

Meer uit Voetbal

KNVB-directeur Van Leeuwen met kampioensschaal in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is met de kampioensschaal in Eindhoven gearriveerd. Een uur voor aanvang van de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam stapte ze samen met Jan Bluyssen, manager competitiezaken, uit de auto voor het Philips-stadion.

47 minuten geleden
PSV-coach Bosz houdt vast aan team dat met 8-0 van Heerenveen won

EINDHOVEN (ANP) - De basisopstelling van PSV voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam kent geen verrassingen. Trainer Peter Bosz houdt vast een dezelfde elf spelers die sc Heerenveen tien dagen eerder in Friesland met 8-0 kansloos lieten.

1 uur geleden
Messi steelt met vijf assists en een treffer show bij Inter Miami

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft Inter Miami aan een ruime zege op New York Red Bulls (6-1) geholpen. De Argentijnse aanvaller had met vijf assists en een doelpunt een aandeel in alle doelpunten van de koploper van de Eastern Conference.

3 uur geleden
PSV heeft tegen Sparta genoeg aan gelijkspel voor 25e landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan voor de 25e keer de landstitel in Nederland winnen. Voor de Eindhovenaren volstaat in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel. De aftrap in het uitverkochte Philips-stadion is om 12.15 uur.

8 uur geleden
Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

13 uur geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

13 uur geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

15 uur geleden