Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dessers en Nelson na blessures weer inzetbaar bij Feyenoord

Dessers en Nelson na blessures weer inzetbaar bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Cyriel Dessers en Reiss Nelson maken deel uit van de selectie van Feyenoord voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen. De twee aanvallers konden de afgelopen weken niet meedoen vanwege blessures. Het tweetal hervatte deze week de groepstraining en dat ging goed.

Spits Dessers was dit seizoen als invaller al een aantal keer belangrijk voor Feyenoord. Nelson, die eind januari voor het laatst in actie kwam, wist dit seizoen in de Eredivisie nog niet te scoren.

Tyrell Malacia is ook inzetbaar in de Kuip. De vleugelverdediger viel zondag, in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen AZ, uit met een blessure. "Hij trainde begin deze week nog niet mee, wat logisch is als je in een wedstrijd voortijdig naar de kant bent gegaan. Inmiddels traint hij weer volledig mee", aldus trainer Arne Slot vrijdag.

Derde

Feyenoord staat derde in de Eredivisie en heeft 6 punten minder dan Ajax en 4 minder dan PSV.

Bij FC Groningen zit trainer Danny Buijs zaterdag op de tribune vanwege een schorsing. Adrie Poldervaart vervangt hem. "Heel vervelend. Het was niet slim van me om een gele kaart te krijgen", aldus Buijs. "Ik moet uit dit soort situaties wegblijven en ervan leren. Maar goed, in het traject in aanloop naar de wedstrijd verandert er niet veel."

Het is vanwege blessures nog niet zeker of Michael de Leeuw en Daniël van Kaam mee kunnen doen bij Groningen. Jan Hoekstra komt dit seizoen niet meer in actie. De keeper van Groningen moet geopereerd worden.

Meer uit Voetbal

Van Bronckhorst nog niet gepolst voor terugkeer bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Giovanni van Bronckhorst is nog niet benaderd door Feyenoord voor een terugkeer als hoofdtrainer. "Er speelt op dit moment niks", zei hij vlak voor het duel tussen Borussia Dortmund en PSG bij RTL 7.

54 minuten geleden
Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

1 uur geleden
Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

1 uur geleden
Borussia Dortmund start met Maatsen en houdt Malen op bank

DORTMUND (ANP) - Borussia Dotrmund begint met Ian Maatsen aan de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. De 22-jarige Nederlandse linksback, verhuurd door Chelsea, staat om 21.00 uur aan de aftrap in een volgepakt Signal Iduna Park.

1 uur geleden
Keeperstrainer Achterberg na vijftien jaar weg bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Achterberg stopt na vijftien jaar als keeperstrainer van Liverpool. De 52-jarige Nederlander is toe aan een nieuwe uitdaging, meldt hij op de website van de Engelse topclub.

2 uur geleden
Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

3 uur geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

4 uur geleden