Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deskundige: spaarrente bij meer banken straks naar nul procent

Deskundige: spaarrente bij meer banken straks naar nul procent

EINDHOVEN (ANP) - Meer banken zetten de spaarrente komende tijd waarschijnlijk op nul procent. Volgens vergelijkingssite Geld.nl ligt het voor de hand dat ABN AMRO niet de enige grootbank blijft waarbij gewone spaarders geen rente meer ontvangen over hun spaargeld. "Natuurlijk zullen ook de andere grootbanken, ING en Rabobank, deze stap op termijn volgen", stelt deskundige Amanda Bulthuis van Geld.nl.

ABN AMRO kondigde de renteverlaging, die ingaat op 1 april, maandag aan. Klanten met meer dan 2,5 miljoen euro op hun rekening moeten straks zelfs een half procent rente betalen. Triodos Bank bracht de spaarrente eerder al naar nul en ook vermogensbeheerder Evi van Lanschot gaf geen rente meer over niet belegde tegoeden.

Voor een negatieve spaarrente hoeft de gewone spaarder voorlopig nog niet bang te zijn, aldus Bulthuis. "Dat is voor veel banken echt nog een stap te ver." ABN AMRO beloofde eerder al dat er aan spaarders met tegoeden tot 100.000 euro nooit een negatieve rente zal worden gerekend.

Rabobank liet na de stap van ABN AMRO direct weten "geen plannen" te hebben om de spaarrente ook naar nul te brengen. Wel houdt die bank "de ontwikkelingen in de gaten om te kijken of we onze rente in de toekomst moeten aanpassen". ING stelde niet vooruit te willen lopen op toekomstige rentewijzigingen. "Een verlaging is nu niet aan de orde."

Meer uit Financieel

Recordwinst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald. Stijgende provisies voor zakenbankiers droegen bij aan de winst. Ondanks de onzekerheid door de naderende verkiezingen in de VS en wereldwijde geopolitieke problemen, nemen de fusies en overnames in het Amerikaanse bedrijfsleven weer toe.

36 minuten geleden
Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver valt om

LEEUWARDEN (ANP) - De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

39 minuten geleden
Unilever schrapt circa derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om voor eind volgend jaar ongeveer een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3000 tot 3200 banen. Dat bevestigt Unilever na berichtgeving door de Britse zakenkrant Financial Times.

56 minuten geleden
Krant: Unilever schrapt derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om tegen eind volgend jaar een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3200 banen. Dat schrijft de Financial Times op basis van een videoboodschap van directeur personeelszaken Constantina Tribou, waarbij de zakenkrant kon meekijken. Daarmee treft de eerder dit jaar door Unilever aangekondigde reorganisatie het Europese deel van het bedrijf flink.

1 uur geleden
Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

1 uur geleden
Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

1 uur geleden
Nederlandse keten Fletcher mikt op honderden hotels in Duitsland

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse hotelketen Fletcher denkt de komende tien jaar in Duitsland uit te groeien tot een keten met honderden hotels. In het buurland staan veel middelgrote hotels die gerund worden door families die geen opvolger kunnen vinden. Volgens Fletcher-topman Rob Hermans zijn dat ideale hotels voor zijn keten om over te nemen, ook omdat Duitsland een populaire bestemming is voor korte vakanties.

2 uur geleden