Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dertig arrestaties wegens drugssmokkel met hulpkonvooi Oekraïne

Dertig arrestaties wegens drugssmokkel met hulpkonvooi Oekraïne

MIJAS/FUENGIROLA (ANP) - De Spaanse politie heeft in Andalusië een bende opgerold die marihuana wilde smokkelen door de waar te camoufleren als hulpgoederen voor Oekraïne. De Guardia Civil heeft in de operatie dertig mensen uit Oekraïne, Spanje, Duitsland en Marokko aangehouden.

De marihuana werd in Andalusië op verscheidene plaatsen gekweekt, samengebracht en verstopt in dozen die met bestelbussen met Oekraïense kentekenplaten als een karavaan hulpgoederen zogenaamd richting Oekraïne zouden vertrekken. De 'hulpkonvooien' zouden dan naar afzetmarkten ten noorden van de Pyreneeën rijden.

Er zijn bijna 800.000 euro, zes vuurwapens en 2500 cannabisplanten in beslag genomen in de actie tegen het konvooi.

Meer uit Buitenland

Afscheid van door agenten mishandelde Tyre Nichols

MEMPHIS (ANP/RTR) - Familie, vrienden maar ook de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris hebben afscheid genomen van Tyre Nichols. De zwarte man overleed begin januari na zware mishandeling door zwarte politieagenten in Memphis, in de Amerikaanse staat Tennessee. De 29-jarige Nichols stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij groeide uit tot een nieuw gezicht in de Amerikaanse beweging tegen politiegeweld en racisme.

2 uur geleden
Oekraïne verwacht nieuw Russisch offensief rond verjaardag inval

PARIJS (ANP) - Oekraïne verwacht een nieuw Russisch offensief rond de eerste verjaardag van de Russische invasie op 24 februari. De Oekraïense defensieminister Reznikov uitte dat vermoeden tijdens een bezoek aan Frankrijk op de Franse televisie.

3 uur geleden
Hoger beroep Andrew Tate tegen langere hechtenis verworpen

BOEKAREST (ANP) - De hechtenis van de uiterst omstreden influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan blijft ook na hoger beroep staan tot eind deze maand, heeft de rechtbank in Roemenië besloten. Dat meldt de BBC. De twee worden verdacht van mensenhandel en verkrachting, maar ontkennen allebei alle beschuldigingen.

4 uur geleden
EU tempert verwachtingen Oekraïne over snelle toetreding

BRUSSEL (ANP) - Een grote groep EU-landen waaronder Nederland maakt zich volgens ingewijden zorgen over de haast en gretigheid waarmee kopstukken van de EU, Ursula von der Leyen en Charles Michel, Oekraïne in de armen sluiten. Ze hebben daarom op de rem getrapt bij het opstellen van een gezamenlijke verklaring die vrijdag naar buiten wordt gebracht na afloop van een overleg van het tweetal met president Volodimir Zelenski in Oekraïne.

5 uur geleden
Speciale rapporteur VN voor het eerst naar Guantanamo Bay

WASHINGTON (ANP/AFP) - Na twintig jaar vragen mag een speciale rapporteur van de Verenigde Naties later deze maand voor het eerst de gevangenis Guantanamo Bay bezoeken. In de Amerikaanse gevangenis op Cuba zitten terreurverdachten vast. Er vinden volgens mensenrechtenorganisaties ernstige mensenrechtenschendingen plaats.

5 uur geleden
Advocaat Biden: geen geheime documenten gevonden bij huiszoeking

WASHINGTON (ANP/DPA/AFP) - Bij het doorzoeken van een vakantiewoning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn geen documenten gevonden die als 'geheim' zijn gemarkeerd, zegt zijn advocaat. De Amerikaanse autoriteiten hadden de strandwoning van Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware doorzocht.

7 uur geleden
EU gaat dubbel zoveel Oekraïense militairen trainen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie wil, zodra de eerste 15.000 Oekraïners komende zomer hun militaire training in de EU hebben afgerond, nog eens zo'n aantal opleiden. Voor het eind van het jaar moeten zo 30.000 Oekraïners een basis- of gespecialiseerde training hebben gekregen, zeggen hoge EU-diplomaten.

8 uur geleden