Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derksen: Talpa gevraagd komende uitzending te schrappen

Derksen: Talpa gevraagd komende uitzending te schrappen

HILVERSUM (ANP) - Als het aan Johan Derksen ligt, gaat de komende uitzending van Veronica Inside niet door. De voetbalanalist zegt woensdag tegen het programma RTL Boulevard aan Talpa te hebben gevraagd het programma van maandag te schrappen. Derksen is teleurgesteld in presentator Wilfred Genee. Hij vindt dat Genee hem heeft laten vallen in de uitzending van afgelopen maandag. Daarin ging het over racisme.

"We hebben Talpa gevraagd of ze de show van maandag willen schrappen. Ik heb nog geen antwoord gehad", aldus Derksen tegen RTL Boulevard. "Ik weet niet hoe moeilijk dat is. Normaal zit je met reclameblokken, maar die hebben we nu niet. Dus wat dat betreft zou het kunnen. René van der Gijp en ik willen het even laten bezinken, maar we hebben er vooralsnog geen zin in om aanwezig te zijn."

Van der Gijp, ook analist bij Veronica Inside, is ook boos op Genee. De uitzending van maandag trok 1,7 miljoen kijkers.

Talpa was woensdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Binnenland

Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

8 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

24 minuten geleden
Aboutaleb na bezoek wijkcentrum: mensen hebben het niet meer

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan een wijkcentrum bij het Heiman Dullaertplein, waar eerder op donderdag een 39-jarige vrouw werd doodgeschoten en haar 14-jarige dochter dodelijk werd verwond. Mensen die in hetzelfde blok wonen, kunnen donderdagavond niet terug naar huis. Zij worden opgevangen in hotels, zegt Aboutaleb.

34 minuten geleden
Experiment met digitale meldplicht moet dit najaar beginnen

DEN HAAG (ANP) - Het experiment met een digitale meldplicht voor voetbalhooligans met een stadionverbod moet snel beginnen, schrijft demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. "Ik koers erop dit najaar te starten." Dat gebeurt in drie gemeenten die ze nog niet in de brief bekendmaakt.

49 minuten geleden
Zorgbond NU'91 'geschokt' door gebeurtenissen Rotterdam

NIEUWEGEIN (ANP) - Beroepsorganisatie voor de zorg NU'91 is geschokt door de schietpartijen in en rond het Erasmus MC in Rotterdam. "Onze gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers, maar het is schokkend dat dit in een ziekenhuis gebeurt", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Ziekenhuizen betuigen steun aan Erasmus MC in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere ziekenhuizen spreken via X, het voormalige Twitter, hun medeleven uit met de medewerkers, patiënten en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam, waar donderdag een docent is doodgeschoten en brand werd gesticht.

1 uur geleden
Ook 14-jarig meisje overleden door schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het 14-jarige meisje dat donderdag is neergeschoten in een huis aan het Heiman Dullaertplein is overleden. Dat meldt de politie. Door de schietincidenten donderdag in Rotterdam overleed ook haar 39-jarige moeder. In een leslokaal in een bijgebouw van ziekenhuis Erasmus schoot de dader ook een 46-jarige man, een docent, dood.

1 uur geleden