Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derde verdachte in onderzoek Stichting Hulptroepen Alliantie vrij

Derde verdachte in onderzoek Stichting Hulptroepen Alliantie vrij

DEN HAAG (ANP) - De derde persoon die is opgepakt in het onderzoek naar Stichting Hulptroepen Alliantie is inmiddels ook vrij, zo meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Hiermee zijn alle drie de personen die maandag werden opgepakt op vrije voeten.

Ondernemer Sywert van Lienden werd woensdag al heengezonden, samen met een tweede verdachte. Het onderzoek gaat door.

Het drietal is opgepakt vanwege de omstreden mondkapjesdeal vanuit het door hen opgerichte Hulptroepen Alliantie. Afgelopen maandag werd bekend dat het OM een strafrechtelijk onderzoek is begonnen naar aanleiding van een aangifte van het uitzendconcern Randstad. Dat leverde personeelsleden aan Hulptroepen Alliantie omdat werd gedacht dat het ging om liefdadigheid.

Later bleek echter dat Van Lienden en de andere (voormalig) bestuurders een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes. Hierdoor zou hij samen met de andere oprichters miljoenen hebben verdiend aan de mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid.

Meer uit Binnenland

Zeven aanhoudingen na aanval op pro-Palestijnse demonstratie

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zeven personen aangehouden nadat deelnemers van een pro-Palestijnse mars werden aangevallen. Een groep van zo'n tien tegendemonstranten rende na afloop van de mars in op de groep pro-Palestijnse demonstranten op een hoek van het Museumplein in Amsterdam. De tegendemonstranten begonnen in het wilde weg in te slaan op de groep, aldus een politiewoordvoerder. Ook werd er geschopt en hebben de mannen illegaal vuurwerk in de groep gegooid.

1 uur geleden
AVROTROS: Klein maakte dreigende beweging, raakte niemand

MALMÖ (ANP) - Joost Klein heeft slechts "een dreigende beweging" naar een camera gemaakt en daarbij niemand geraakt. Dat stelt omroep AVROTROS in een reactie op de diskwalificatie van de Nederlandse songfestivalinzending. De omroep heeft naar eigen zeggen "verschillende oplossingen" aangedragen bij organisator EBU, maar die besloot Klein toch te diskwalificeren.

1 uur geleden
EBU blijft ondanks demonstraties achter deelname Israël staan

MALMÖ (ANP) - De European Broadcasting Union (EBU) blijft ondanks de vele demonstraties achter de keuze staan om Israël te laten deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. "Ik kan niet terugkijken en zeggen dat de EBU de verkeerde beslissing heeft genomen", zegt directeur-generaal Noel Curran tegen de Zweedse omroep SVT. Volgens Curran heeft de Israëlische omroep "geen regels" overtreden die gelden voor deelnemers.

2 uur geleden
Petitie voor terugkeer Joost Klein passeert 60.000 handtekeningen

LEEUWARDEN (ANP) - Meer dan 60.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de onlinepetitie om Joost Klein toch weer mee te laten doen aan het Eurovisie Songfestival. De actie werd zaterdagmiddag gestart nadat bekend was gemaakt dat de Nederlander is gediskwalificeerd. De eerste 10.000 handtekeningen waren al snel binnen. Enkele uren later staat de teller op ruim 60.000.

2 uur geleden
Joost Klein krijgt er honderdduizenden volgers bij op Instagram

MALMÖ (ANP) - Zanger Joost Klein heeft er zaterdag honderdduizenden volgers op Instagram bijgekregen. De teller stond eerder deze week op 600.000. Zaterdag aan het einde van de middag had Klein nog net geen miljoen volgers.

2 uur geleden
Kort onrustig aan de rand Museumplein na pro-Palestijnse mars

AMSTERDAM (ANP) - Na afloop van de pro-Palestijnse mars was het zaterdag kort onrustig aan de rand van het Museumplein. Na twee knallen van mogelijk vuurwerk ontstond onrust in een groep demonstranten. Een aantal van hen zette de achtervolging in op verschillende mannen. Twee van hen zijn daarna afgevoerd door de politie.

2 uur geleden
Joost Klein niet bij Europaparty in Leeuwarden zaterdagavond

LEEUWARDEN (ANP) - Joost Klein is zaterdagavond niet bij de Europaparty in Leeuwarden. Dat meldt de organisatie van het feest. Het feest gaat ondanks de diskwalificatie van Joost Klein wel gewoon door.

3 uur geleden