Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derde verdachte bij schietpartij Amsterdamse Rivierenbuurt vast

Derde verdachte bij schietpartij Amsterdamse Rivierenbuurt vast

AMSTERDAM (ANP) - In het onderzoek naar de schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt is een derde verdacht opgepakt. Dit maakte de officier van justitie maandag bekend tijdens een inleidende zitting van de andere twee verdachten. De derde verdachte Amier S. (20) is aangehouden op 21 december. Hij zit in voorlopige hechtenis en beroept zich op zijn zwijgrecht.

In de Vechtstraat werd afgelopen zomer op twee verschillende momenten geschoten waarbij rappers het doelwit waren. Het eerste schietincident was op dinsdagmiddag 25 augustus rond 16.00 uur. Daarbij raakte rapper Bigidagoe gewond. De tweede schietpartij was in de daaropvolgende nacht om 04.00 uur, waarbij met een kalasjnikov meerdere schoten zijn afgevuurd op een woning. Daarbij raakte een van de bewoners van het huis gewond.

De eerste twee verdachten, die in dezelfde week nog zijn opgepakt in Leeuwarden en Amsterdam-West, zouden betrokken zijn bij het tweede schietincident in de Vechtstraat, waarbij meerdere kogelinslagen zijn gevonden bij de woning. Ook de aangehouden derde man wordt verdacht van de nachtelijke schietpartij.

Voorbereidende zitting

De eerste twee verdachten, Denver B. (20) en Damian L. (21), waren maandag niet bij de voorbereidende zitting aanwezig. Ze worden op 12 februari gehoord in elkaars zaak. De volgende voorbereidende zitting is op 24 maart. Op die zitting wordt ook de derde verdachte Amier S. verwacht. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, is nog niet bekend.

In de nacht van 26 op 27 augustus was er een schietincident in de wijk Holendrecht, in een huis waar naar verluidt de moeder van Bigidagoe woonde. Of er een verband tussen de drie schietpartijen bestaat, werd maandag in de rechtbank niet duidelijk.

Meer uit Binnenland

Rutte: goed gesprek, maar geen knopen doorgehakt

DEN HAAG (ANP) - De top van het kabinet en de fractievoorzitters van de coalitie hebben donderdag in het Catshuis zo'n drie uur met elkaar gesproken over de koopkrachtproblematiek, het stikstofdossier en de vluchtelingencrisis. Het was volgens premier Mark Rutte een goed gesprek dat in prettige sfeer is verlopen, maar over de inhoud ervan wil hij niets zeggen. Er zijn geen knopen doorgehakt.

3 uur geleden
Mensen moeten weer buiten slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is voor "behoorlijk wat mensen" komende nacht geen onderdak en zij zullen de nacht buiten moeten doorbrengen, aldus een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Om hoeveel mensen het gaat is nog lastig in te schatten, maar volgens de woordvoerster "zullen het er waarschijnlijk meer zijn dan afgelopen nacht". Hoewel toen de verwachting was dat er genoeg plek zou zijn in Ter Apel, moesten er toch 70 mensen buiten slapen.

6 uur geleden
Paar honderd demonstranten bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de Overijsselse gemeente Tubbergen, dat is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA, zijn donderdagavond opnieuw veel demonstranten op de been. Het gaat om enkele honderden honderd bewoners die aanwezig zijn voor een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers.

7 uur geleden
Bijna 95 procent van bedden voor Oekraïners bezet

DEN HAAG (ANP) - Het aantal beschikbare bedden voor gevluchte Oekraïners neemt amper toe, terwijl bijna 95 procent al bezet is. De bezettingsgraad was niet eerder zo hoog. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

9 uur geleden
Dutch Grand Prix wil duurzamer worden, weert auto's waar mogelijk

ZANDVOORT (ANP) - Elektrische bussen, deelscooters en fietsen. De organisatie van de Dutch Grand Prix zet dit jaar in op het verduurzamen van het Formule 1-weekend in Zandvoort en neemt daarbij afscheid van de auto. Reguliere bezoekers moeten het circuit op andere manieren bereiken.

10 uur geleden
Cel- en werkstraf voor uitlokken blokkade A18

ARNHEM (ANP) - Een 40-jarige man uit de gemeente Oost Gelre heeft donderdag 60 dagen cel, waarvan 56 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur opgelegd gekregen van de politierechter in Arnhem voor het initiëren van een boerenprotest op de A18 bij Westendorp eind vorige maand. Hierbij werd de weg geblokkeerd en is afval gedumpt.

14 uur geleden
Amsterdamse scholier (15) aangehouden om wurgspel

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft begin deze maand een 15-jarige jongen laten aanhouden die vier scholieren buiten bewustzijn zou hebben gebracht tijdens het zogeheten stikspel, ook wel 'choking game' genoemd. De raadkamer van de rechtbank heeft de jongen uit voorlopige hechtenis geschorst, zodat hij "aan zijn gedrag gaat werken". Justitie maakt zich grote zorgen om de toenemende populariteit van het spel.

14 uur geleden