Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derde verdachte bij schietpartij Amsterdamse Rivierenbuurt vast

Derde verdachte bij schietpartij Amsterdamse Rivierenbuurt vast

AMSTERDAM (ANP) - In het onderzoek naar de schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt is een derde verdacht opgepakt. Dit maakte de officier van justitie maandag bekend tijdens een inleidende zitting van de andere twee verdachten. De derde verdachte Amier S. (20) is aangehouden op 21 december. Hij zit in voorlopige hechtenis en beroept zich op zijn zwijgrecht.

In de Vechtstraat werd afgelopen zomer op twee verschillende momenten geschoten waarbij rappers het doelwit waren. Het eerste schietincident was op dinsdagmiddag 25 augustus rond 16.00 uur. Daarbij raakte rapper Bigidagoe gewond. De tweede schietpartij was in de daaropvolgende nacht om 04.00 uur, waarbij met een kalasjnikov meerdere schoten zijn afgevuurd op een woning. Daarbij raakte een van de bewoners van het huis gewond.

De eerste twee verdachten, die in dezelfde week nog zijn opgepakt in Leeuwarden en Amsterdam-West, zouden betrokken zijn bij het tweede schietincident in de Vechtstraat, waarbij meerdere kogelinslagen zijn gevonden bij de woning. Ook de aangehouden derde man wordt verdacht van de nachtelijke schietpartij.

Voorbereidende zitting

De eerste twee verdachten, Denver B. (20) en Damian L. (21), waren maandag niet bij de voorbereidende zitting aanwezig. Ze worden op 12 februari gehoord in elkaars zaak. De volgende voorbereidende zitting is op 24 maart. Op die zitting wordt ook de derde verdachte Amier S. verwacht. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, is nog niet bekend.

In de nacht van 26 op 27 augustus was er een schietincident in de wijk Holendrecht, in een huis waar naar verluidt de moeder van Bigidagoe woonde. Of er een verband tussen de drie schietpartijen bestaat, werd maandag in de rechtbank niet duidelijk.

Meer uit Binnenland

Schade aan pand in Den Haag door explosie

DEN HAAG (ANP) - In een portiek aan de Jacob Catsstraat in Den Haag is een explosie geweest. Door de ontploffing is er schade aan het pand in de Schildersbuurt. Er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

3 uur geleden
Raad van toezicht WNL baalt van eerdere reactie op AD-artikel

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van omroep WNL baalt van eerdere reacties op het AD-artikel over het vermeende wangedrag van directeur Bert Huisjes. Zo zei de raad van toezicht eerder onder meer dat zij "zich gelukkig prijst" met Huisjes, iets wat tot kritiek leidde van onder meer de NPO.

10 uur geleden
Chemours betaalt schoonmaak van met PFAS vervuilde moestuinen

DORDRECHT (ANP) - Chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht betaalt het schoonmaken van moestuinen in de buurt die zijn vervuild met PFAS. Het is de eerste concrete stap die Chemours zet, nadat de rechter in september had geoordeeld dat het bedrijf aansprakelijk is voor de schade die in ieder geval tussen 1984 en 1998 is aangericht door PFAS-uitstoot. Het ging om een tussenvonnis in de zaak die is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden.

11 uur geleden
Raad van toezicht in gesprek met redacteuren omroep WNL

HILVERSUM (ANP) - Raad van toezicht-voorzitter Loek Hermans van omroep WNL is donderdagmiddag in gesprek gegaan met redacteuren van de omroep. Dat bevestigt raad van toezicht-lid Fons van Westerloo aan het ANP na berichtgeving daarover van het AD. Omroepdirecteur Bert Huisjes was niet bij het gesprek aanwezig. Over de uitkomst van het gesprek is vooralsnog niets bekend.

11 uur geleden
Nieuwe korpschef: gevaar dat politie 'manusje-van-alles' wordt

DEN HAAG (ANP) - Janny Knol, de nieuwe korpschef van de Nationale Politie, wil dat de organisatie zich weer meer richt op "het opsporen van delicten die burgers en de rechtsstaat het meeste raken". Dat zei ze donderdag in de speech na haar installatie in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Knol volgt Henk van Essen op, die sinds 2020 de hoogste baas van de politie was.

11 uur geleden
UWV wil snel aan de slag met eindrapport arbeidsongeschiktheid

DEN HAAG (ANP) - Het UWV hoopt snel aan de slag te kunnen met de aanbevelingen uit het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdag is gepresenteerd. Volgens de uitvoeringsinstantie van uitkeringen is het van groot belang dat het huidige stelsel vereenvoudigd wordt. "Door de complexiteit van het huidige stelsel is de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid in het geding gekomen", zegt Johanna Hirscher, lid van de raad van bestuur van UWV.

12 uur geleden
FNV snoeihard over eindrapport arbeidsongeschiktheidsstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet te spreken over het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. De bond mist met name concrete aanbevelingen en zegt dat er niet goed is gekeken naar eerdere voorstellen die FNV over herziening van onderdelen van het stelsel heeft gedaan.

13 uur geleden