Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derde 'Mars van de menselijke verbinding' op 12 juni

Derde 'Mars van de menselijke verbinding' op 12 juni

BREDA (ANP) - Police for Freedom heeft opnieuw een 'Mars van de menselijke verbinding' aangekondigd. Die vindt plaats op zaterdag 12 juni, meldt een woordvoerder van de actiegroep in een filmpje op sociale media. De locatie blijft voorlopig geheim.

Afgelopen zaterdag tegen 12.00 uur doken zeker duizend aanhangers van Police for Freedom ineens op in Barneveld, waar ze een mars wilden lopen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De locatie van deze tweede 'Mars van de menselijke verbinding' was pas twee uur eerder bekendgemaakt.

Burgemeester Jan Luteijn van het Gelderse dorp werd erdoor overvallen en kondigde een noodbevel af. Hij gaf de deelnemers anderhalf uur de tijd om te vertrekken. De meesten liepen binnen die tijd een rondje door het buitengebied van Barneveld, maar een klein deel boog af en liep het centrum in. Daar ontstond een schermutseling met ME'ers, die in de minderheid waren en hun wapenstok gebruikten. Ook zou een politiebusje een man op een zebrapad hebben aangereden.

Zichtbaarheid in bewoonde wereld

Volgens de organisatie was de route in Barneveld te kort en liep die te veel door landelijk gebied. Daardoor is "duidelijk geworden dat een groot gedeelte van de deelnemers méér behoefte had aan zichtbaarheid in dichter bewoonde wereld. Dat nemen we uiteraard mee naar de planning voor de derde mars."

De eerste mars van Police for Freedom was op 10 april in Baarn, na in verschillende steden te zijn verboden. Deze plotselinge protestmars van ongeveer 2000 mensen verliep zonder incidenten.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

1 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

1 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

5 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

9 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

9 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

10 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

12 uur geleden