Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derde dode gevonden na orkaan Ianos

Derde dode gevonden na orkaan Ianos

ATHENE (ANP) - Een oudere man die zaterdag in Griekenland werd vermist na de orkaan Ianos, is dood gevonden. Het dak van zijn huis was ingestort, meldt de Griekse krant Kathimerini op de website. Voor zover bekend heeft de orkaan drie levens geëist. Alle slachtoffers woonden in of bij de plaats Karditsa, 300 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Athene.

Op dit moment worden nog twee mensen vermist, een automobilist en een herder.

Meer uit Buitenland

VN-chef in Rusland voor top met onder meer Poetin

KAZAN (ANP/AFP) - VN-chef António Guterres is in de Russische stad Kazan aangekomen om er de top van de groep BRICS bij te wonen. Het is de eerste keer in meer dan twee jaar dat Guterres Rusland bezoekt. Donderdag heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin en ze spreken elkaar naar verwachting vooral over de oorlog in Oekraïne.

18 minuten geleden
Giuliani moet na lasterzaak woning en bezittingen afstaan

NEW YORK (ANP) - Oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani (80) moet binnen een week zijn appartement in New York en tal van eigendommen overdragen aan twee voormalige verkiezingsmedewerksters, een moeder en dochter. Een Amerikaanse rechter gaf het duo volgens Amerikaanse media ook toestemming de spullen meteen te verkopen.

1 uur geleden
Opsporingsbericht bij Belgische snelwegen na ontvoering baby

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten roepen via digitale informatieborden bij snelwegen op uit te kijken naar een auto waarmee een baby zou zijn ontvoerd. De pas enkele weken oude Santiago verdween uit een ziekenhuis en heeft volgens Belgische media constante zorg nodig, anders komt zijn leven in gevaar. Het is uitzonderlijk dat de autoriteiten via informatieborden om aandacht vragen. Dat is volgens omroep VRT nog maar twee keer gebeurd.

3 uur geleden
McDonald's in verband gebracht met dodelijke E. coli-uitbraak VS

WASHINGTON (ANP/AFP) - Eén persoon is overleden en tientallen zijn ziek geworden na een ernstige E. coli-uitbraak in de Verenigde Staten gelink aan hamburgers van fastfoodketen McDonald's. Dat meldt de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.

9 uur geleden
Krijgsmacht Israël bevestigt dood Hezbollah-kopstuk Safieddine

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische leger heeft bevestigd dat Hezbollah-kopstuk Hashem Safieddine is gedood bij een luchtaanval. Safieddine werd gezien als een mogelijke opvolger van de gedode Hezbollah-leider Hassan Nasrallah.

12 uur geleden
Blinken in Israël: dood Hamasleider kans om oorlog te stoppen

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken heeft de leiding in Israël dinsdag meegedeeld dat de dood van Hamasleider Yahya Sinwar een kans is om de oorlog in Gaza te beëindigen.

12 uur geleden
Trump vrijdag in podcastshow van Joe Rogan, melden media

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump schuift vrijdag aan in de populaire podcastshow van Joe Rogan. De opname is in het Texaanse Austin, melden Amerikaanse media.

13 uur geleden