Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Derde dode door blikseminslag bij Witte Huis

Derde dode door blikseminslag bij Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - Een derde persoon die donderdag zwaargewond raakte door een blikseminslag bij het Witte Huis is in een ziekenhuis overleden, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBS. Een vierde persoon ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onder de drie doden was een ouder echtpaar uit de staat Wisconsin. Ze vierden hun 56-jarige huwelijksjubileum in de Amerikaanse hoofdstad. De andere overleden persoon is een man van 29. Zijn identiteit wordt nog niet bekendgemaakt, omdat zijn nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht.

De vier slachtoffers werden donderdag rond 19.00 uur lokale tijd gevonden in het park Lafayette Square naast het Witte Huis, op enkele tientallen meters van het ​​standbeeld van de voormalige president Andrew Jackson. Dat de slachtoffers het in eerste instantie overleefden komt onder meer door de toegesnelde Amerikaanse geheime dienst, zei een brandweerwoordvoerder eerder. Hij raadt mensen af om tijdens een onweersbui beschutting te zoeken onder een boom. "Dat is juist een zeer gevaarlijke plek om te zijn."

Er gold donderdagavond in Washington een waarschuwing vanwege zware onweersbuien. Een ooggetuige zei tegen de Amerikaanse krant dat de blikseminslag en daarop volgende klap "enorm" waren. "Het hele gebied schudde, het was letterlijk alsof er een bom ontplofte, zo klonk het."

Jaarlijks komen gemiddeld 23 mensen in de Verenigde Staten om het leven als gevolg van een blikseminslag.

Meer uit Buitenland

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in de fraudezaak tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente, staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag publiceerde.

1 uur geleden
IAEA-chef maant tot voorzichtigheid rond Oekraïense kerncentrale

WENEN (ANP) - Het hoofd van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), Rafael Grossi, heeft Rusland en Oekraïne vrijdag opgeroepen tot "maximale militaire terughoudendheid" in de buurt van de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja. De afgelopen week registreerden medewerkers van het IAEA dagelijks zware explosies bij de kerncentrale, de grootste van Europa.

2 uur geleden
Kyiv claimt neerhalen Russisch vliegend commandocentrum

KYIV (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Oekraïense luchtmacht zegt boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum te hebben neergeschoten. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. In januari claimde Oekraïne ook al zo'n toestel uit de lucht te hebben geschoten.

2 uur geleden
Oud-bondskanselier Kurz schuldig aan afleggen valse getuigenis

WENEN (ANP/AFP/RTR) - Sebastian Kurz, de voormalige bondskanselier van Oostenrijk, is schuldig bevonden aan het afleggen van een valse getuigenis. Kurz krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden voor het liegen tegen een parlementaire commissie toen hij nog bondskanselier was.

3 uur geleden
EU-kopstukken beloven Oekraïne pal te staan in derde oorlogsjaar

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de "onwankelbare" steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese instellingen. "Meer dan ooit" zelfs, ook al stapelen de sombere berichten over Oekraïne zich bij het aanbreken van het derde oorlogsjaar op.

5 uur geleden
Rusland zet moeder onder druk over snelle begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/RTR) - Aleksej Navalny's moeder moet van de Russische autoriteiten binnen drie uur besluiten over een besloten begrafenis, anders wordt zijn lichaam door de gevangenisautoriteit begraven op het strafkamp waar hij vastzat, meldt Navalny's woordvoerder op X. Navalny overleed daar vorige week onder volgens zijn team verdachte omstandigheden.

7 uur geleden
Bondsdag stemt voor legalisering cannabis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse Bondsdag heeft vrijdag ingestemd met het wetvoorstel van de regering om onder voorwaarden het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik te legaliseren. Het voorstel was omstreden, maar kon uiteindelijk rekenen op de steun van een grote meerderheid van de parlementariërs: 407 stemden voor, 226 tegen en 4 onthielden zich.

8 uur geleden