Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Depressieve' Marc Dutroux heeft geloof in vrijlating verloren

'Depressieve' Marc Dutroux heeft geloof in vrijlating verloren

NIJVEL (ANP) - De Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux is depressief, zegt zijn advocaat. Hij heeft het geloof verloren dat hij ooit nog vrijkomt en "zit op de bodem van de put".

De nu 64-jarige Dutroux heeft levenslang en zit inmiddels 25 jaar vast. Hij schokte België met de ontvoering, gijzeling en verkrachting van zes meisjes in de jaren negentig. Vier van zijn slachtoffers vermoordde hij.

"Ik ben bang dat het niet goed met hem gaat", zegt advocaat Bruno Dayez in de Waalse krant La Meuse. Dayez probeerde Dutroux lang vrij te krijgen, maar staakte zijn pogingen toen psychiaters vorig jaar vaststelden dat zijn cliënt nog altijd een groot gevaar vormt en geen verbetering toont. Hun vernietigende rapport schetste een asociale persoonlijkheid, verstoken van ieder greintje empathie, met narcistische en perverse trekken en seksueel sadistisch.

Dayez belt niettemin nog wekelijks meermalen met Dutroux. "Het voelt als psychologische begeleiding", aldus de raadsman.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

3 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

3 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

5 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

6 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

7 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

8 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

10 uur geleden