Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Depay debuteert bij winnend Atlético Madrid

MADRID (ANP) - Memphis Depay heeft zaterdag kunnen debuteren bij een winnend Atlético Madrid. De van FC Barcelona overgenomen Oranje-international mocht het laatste kwartier van het thuisduel met Real Valladolid meedoen. Het stond op dat moment al 3-0 voor de Madrilenen, een stand die al bij de rust was bereikt en waarin geen verandering meer kwam.

Atlético Madrid slaagde er tussen de 18e en de 28e minuut in met drie doelpunten het duel van elke spanning te ontdoen. Eerst was het Álvaro Morata die met zijn 50e doelpunt in La Liga de score opende. De Spaanse international werd gevonden door Antoine Griezmann, kapte verdediger Jawad El Yamiq uit en schoot beheerst binnen. Griezmann maakte vervolgens zelf de 2-0, waarmee de Fransman voor het eerst sinds april 2019 een doelpunt maakte in Madrid voor eigen publiek. Uit een voorzet van Griezmann kopte Mario Hermoso eerst nog tegen doelman Jordi Masip aan, maar in de rebound was de verdediger alsnog trefzeker (3-0).

Atlético deed na rust niet al te veel moeite meer om het zwakke Valladolid op een grotere achterstand te zetten. Depay kwam er een kwartier voor tijd in voor Morata. In de 81e minuut was de gretige oud-PSV'er dicht bij zijn eerste doelpunt voor Atlético, maar zo ver kwam het niet.

Atlético kwam op 31 punten uit achttien duels. Dat zijn er 10 minder dan koploper FC Barcelona dat ook nog twee wedstrijden tegoed heeft.

Meer uit Voetbal

Nederlanders Dallinga en Cissoko helpen Toulouse aan zege

TOULOUSE (ANP) - Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko hebben Toulouse in de Franse voetbalcompetitie aan een overwinning geholpen. Dankzij twee doelpunten van de Nederlanders, draaide het elftal van trainer Carles Martínez een achterstand in de uitwedstrijd tegen FC Lorient om: 1-2.

48 seconden geleden
Bologna pakt na rood Beukema punt in thuisduel met Udinese

BOLOGNA (ANP) - Bologna is er in de Serie A niet in geslaagd nummer 3 Juventus op de ranglijst te passeren. Het team van coach Thiago Motta kwam voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

25 minuten geleden
Koploper Arsenal boekt nipte zege in stadsderby bij Tottenham

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft dankzij een krappe zege in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur goede zaken gedaan in de Engelse titelstrijd (2-3). De koploper was in de eerste helft uiterst effectief, met drie treffers uit twee schoten op doel. Dankzij een eigen doelpunt van Pierre-Emile Højbjerg en goals van Bukayo Saka en Kai Havertz leidden de 'Gunners' al met 3-0 bij rust.

27 minuten geleden
Courtois keert tegen Bayern München terug in selectie Real Madrid

MADRID (ANP/BELGA) - Thibaut Courtois is door trainer Carlo Ancelotti opgenomen in de selectie van Real Madrid voor de halve finale van de Champions League tegen Bayern München van dinsdag. De 31-jarige doelman liep in augustus een zware knieblessure op en kwam dit seizoen nog niet in actie.

36 minuten geleden
Geen winnaar bij duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht. De nummer 16 van de Eredivisie leek op weg naar de eerste competitiezege sinds begin maart, maar Sam Lammers zorgde kort voor tijd voor de 2-2-eindstand.

50 minuten geleden
FC Volendam bijna zeker van degradatie na nederlaag bij Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Volendam kan degradatie uit de Eredivisie nauwelijks meer ontlopen. De ploeg van trainer Regillio Simons verloor het uitduel met Sparta Rotterdam met 1-0. Daardoor moet de nummer 17 in de laatste drie duels een achterstand van 6 punten goedmaken op RKC Waalwijk. Ook is het doelsaldo van de Noord-Hollanders veel slechter.

57 minuten geleden
Kampioen Internazionale met zege op Torino naar huldiging

MILAAN (ANP) - Landskampioen Internazionale heeft op de dag van de huldiging met 2-0 gewonnen van middenmoter Torino. Hakan Çalhanoglu tekende na rust voor beide treffers. Adrien Tamèze van Torino kreeg in de 49e minuut een rode kaart.